2 șanse din 8 ca premierul să fie din Craiova


Lia Olguța Vasilescu este pe lista de opt nume pe care social democrații le iau în calcul pentru varianta de premier. Varianta fostului primar al Craiovei a fost devoalată de secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.
"Nu sunt patru nume pe lista, sunt opt nume si printre cele opt nume era si domnul Tudose. Era si domnul Tutuianu, era si Olguta Vasilescu, era si Viorica Dancila", a spus Stefanescu la Antena 3 duminică seara.

La rândul său, Olguța Vasilescu a fost prezentă în emisiunile de la Antena 3. Ea a evitat să vorbească despre propria nominalizare, dar a spus că varianta alegerilor anticipte este exclusă. Întrebată de moderator ce se întâmplă dacă președintele nominalizează un premier de la alt partid ea a fost tranșantă „Sa stiti ca sunt un milion de tertipuri parlamentare cat sa nu ajungem la vot si a doua oara. Pur si simplu, Biroul Permanent nu trece pe ordinea de zi. Biroul Permanent este majoritate pe actuala coalitie. Dar nu se va ajunge acolo, pentru ca nu este cazul sa se ajunga acolo” a spus Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis va începe luni consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea noului prim-ministru. PSD şi ALDE vor avea luni dimineaţă o şedinţă în care vor stabili cu ce propunere de premier vor merge în faţa preşedintelui. Printre numele vehiculate se regăsește și un alt craiovean, Mihai Fifor, actualmente senator de Arad.
Prev De ce Genoiu devine primar mai greu decât Olguța
Next Află tot ce trebuie să știi despre noul viceprimar din Craiova
Mr Hoang

Leave a comment