Caniculă în aproape jumătate din țară

Administratia Națională de Meteoologie a emis o atenționare de caniulă pentru apropate jumătate din țară, valabilă pentru ziua de astăzi.

Valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.Izolat va fi caniculă.
Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

ANM a emis și un cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, pentru astăzi.
Zone afectate:

Dolj,

Olt,

Teleorman,

Giurgiu,

Ialomița,

Călărași,

Ilfov,

municipiul București

Valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime, deși ușor mai scăzute față de cele înregistrate în zilele anterioare, vor fi în continuare deosebit de ridicate. Disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Citește și: Telenovela AUR Dolj continuă. Conducerea a fost suspendată, iar veteranul Dămureanu pierde lupta cu „infiltratul” Vasile


Publicat în

în