EURO 2024 | România, în fața marelui test cu Belgia

Naţionala României a debutat cu o victorie la Campionatul European din Germania, 3-0 cu Ucraina, și acum se află în fața unui joc și mai important. Tricolorii vor juca sâmbătă, de la ora 22.00, în etapa a doua din Grupa E, contra Belgiei, iar un rezultat pozitiv ar însemna calificarea în optimi.

În celălalt meci din etapa a doua din Grupa E, disputat vineri, Ucraina a învins-o pe Slovacia cu 2-1.

Clasament: 1. România 3 puncte (golaveraj 3-0), 2. Ucraina 3 (2-1), 3. Slovacia 3 (2-2), 4. Belgia 0 (0-1).

Etapa 3 (ultima) | miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, ora 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, ora 19.00).

Edward Iordănescu: „Ne aşteaptă o provocare la un nivel superior“

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, a declarat că prima reprezentativă are în faţă o provocare la un nivel superior. El consideră Belgia drept „un adversar colosal“.

Vezi oferta Superbet pentru partida cu Belgia!

„Ne aşteaptă o nouă provocare, o provocare la un nivel superior ţinând cont şi de context. Belgia este locul 3 în ierarhia mondială. Are jucători foarte valoroşi şi vine cu o nevoie foarte mare de puncte. Reprezintă o provocare foarte mare pentru noi, dar sunt sigur că suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun. În rest, adversarul este unul colosal, asta e realitatea. Are multă valoare, în primul meci a avut 4-5 ocazii imense… şi suntem conştienţi de asta, suntem pregătiţi pentru orice. Însă intrăm în teren cu gândul să câştigăm meciul, să ne punem în slujba tricolorului. Dacă în final un egal ne-ar fi suficient să ne calificăm, atunci punctul e binevenit, însă gândirea noastră a fost întotdeauna de a scoate maximum din fiecare joc“, a explicat tehnicianul.

„Pentru noi sunt experienţe fantastice“

„Aşteptam asemenea meciuri, ne-am dorit să fim la EURO, pentru că aici întâlneşti cei mai buni adversari. Pentru noi sunt experienţe fantastice şi vreau să cred că avem doar de câştigat din ele. Trebuie să ne ridicăm, să ne organizăm, să fim exacţi în ceea ce facem şi eficienţi. Rezultatele din grupa noastră ale celorlalte echipe nu le putem controla noi, aşa că rămânem concentraţi pe ce putem controla şi influenţa. Mesajul transmis zilele acestea către jucători a fost unul de echilibru, pentru că entuziasm a fost, mai ales atunci când câştigi de o asemenea manieră. Eu am condamnat în trecut stările astea diametral opuse, în fotbal nu trebuie să fie aşa. Fotbalul e influenţat de foarte mulţi factori şi trebuie să ai echilibrul şi tăria ca să stai tot timpul în picioare şi să crezi în drumul tău“, a adăugat el.

„Multe schimbări nu vor fi“

Edward Iordănescu a dezvăluit că nu va face multe schimbări în echipă faţă de partida cu Ucraina, dar nu exclude să vedem pe teren mai mulți jucători din Superligă.

Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!

„Am încredere că putem produce în continuare lucruri deosebite. Am început foarte bine acest turneu, iar încrederea mea în acest grup este totală. A fost în momentele mai puţin fericite, este şi acum şi va fi şi mâine intactă, indiferent ce se va întâmpla, cu toate că optimismul meu este unul mare. Multe schimbări nu vor fi pentru meciul de mâine (sâmbătă – nr.) pentru că am avut timp suficient ca să ne recuperăm. Cu toate că va fi din nou nevoie de un consum fantastic de energie şi unul mental pentru a avea o prestaţie aşa cum românii noştri aşteaptă. Dacă ne-am califica după meciul de mâine ar însemna istorie, ar însemna un exemplu fantastic pentru sportul din România şi chiar şi pentru alte domenii. Rezultatul cu Ucraina a adunat din nou poporul nostru. Am simţit o altă unitate, altă încredere. Am simţit bucurie şi speranţă la românii noştri. Iar aceste lucruri ne motivează şi mai tare pentru meciul de mâine. Trebuie să fim foarte eficienţi contra Belgiei, chiar pragmatici şi echilibraţi pe toate momentele jocului“, a precizat el.

Nu are oferte

Edward Iordănescu, al cărui contract cu FRF expiră la finalul EURO 2024, a ţinut să menţioneze că nu are oferte în momentul de faţă.

„Nu am nicio ofertă. Absolut nicio ofertă. Şi dacă cineva ar fi fost interesat de mine nu m-ar fi interesat pe mine. E un subiect pe care vreau să nu-l mai deschidem cât timp suntem aici“, a subliniat Iordănescu.

Citește și: EURO 2024 | Ucraina a învins Slovacia și a „complicat“ Grupa E


Publicat în

în