(VIDEO) Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu agregate minerale

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare Constnța au efectuat 9 percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Perchezițiile s-au efectuat în municipiul Constanța, orașul Năvodari și comuna Mihail Kogălniceanu.

Trei percheziții au avut loc la cariere de exploatare de piatră și 6 la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

Sunt vizate infracțiuni de:

evaziune fiscală,

executarea de activități miniere fără permis/licență, privind exploatarea ilegală de agregate minerale și valorificarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidența contabilă a societății.

Începând cu anul 2023, reprezentații unei societăți ar fi administrat activități miniere fără permis sau licență de exploatare, ce au constat în extracția, dintr-o carieră, de agregate minerale. Ulterior, aceștia ar fi valorificat mărfurile, fără a-și fi înregistrat veniturile realizate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă.
Cercetările sunt efectuate în continuare în vederea stabilirii cu exactitate a cantității de resursă minerală exploatată în mod ilegal, cantitatea și valoarea mărfurilor vândute fără evidențierea veniturilor în actele contabile, precum și stabilirea prejudiciului material cauzat.
Perchezițiile au avut loc cu sprijinul specialiștilor din cadrul:

Administrației Naționale Apele Române,

Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Constanța,

Agenției Naționale pentru Resurse Minerale,

polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu.

Citește și: SUV căutat de autoritățile din Germania, indisponibilizat în Giurgiu


Publicat în

în