Olt: Incendiu la o anexă gospodărească în Coteana

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit, în cursul dimineții, în localitatea Coteana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă.

Pompierii au acționat cu:

două autospeciale de stingere,

o autospecială pentru intervenție la înălțime,

un echipaj SMURD.

În momentul sosirii echipajelor, în interiorul construcției se aflau o vacă, un cal și mai mulți porci, care au fost salvați. Din nefericire, un vițel a fost surprins de flăcări.
Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ trei ore.
În urma evenimentului a ars anexa cu suprafața de circa 40 metri pătrați și bunurile din interior și acoperișul casei de locuit pe circa 80 de metri pătrați.
Proprietara, cu arsuri la membrele superioare, a fost monitorizată de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizații.

Măsuri de prevenire:

nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Citește și: (VIDEO) Imaginea săptămânii: Brooke Shields nu își cere scuze pentru că a purtat Crocs pe covorul roșu


Publicat în

în