Cod galben şi cod portocaliu în cea mai mare parte a ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat, pentru astăzi.

Valul de căldură se va extinde în toată țara. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă în:

nordul Crișanei,

Maramureș,

cea mai mare parte a Transilvaniei,

Moldova,

jumătatea estică a Munteniei,

Dobrogea continentală.

Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.
Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

ANM a emis o atenţionare de cod portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat, pentru astăzi. Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Caniculă disconfort termic ridicat pentru mâine, 20 iunie

ANM a emis o altă avertizare meteo de cod galben şi cod portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat pentru mâine, 20 iunie.
Valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

Citeşte şi: Au intrat în vigoare restricțiile de tonaj din cauza temperaturilor ridicate


Publicat în

în