Festivalul Național de Balet și Dans Modern – „În pași de dans spre INFINIT”, la Târgu Jiu

Cea de-a IX-a ediție a Festivalul Național de Balet și Dans Modern – „În pași de dans spre INFINIT” va avea loc la finalul acestei săptămâni la Târgu Jiu. Festivalul, organizat de către Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, reunește tineri talentați din țară, pasionați de arta dansului modern și a baletului.

Competiția se va desfășura pe două secțiuni: balet și dans modern, cuprinzând o varietate de genuri, de la street dance și dans contemporan la dans clasic și jazz. Pe parcursul zilei de sâmbătă, începând cu ora 11:00, nu mai puțin de 360 de concurenți din Timișoara, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Orșova, Reșița și Târgu Jiu vor urca pe scena Teatrului de Vară „Nelu Dumitru”, din Târgu Jiu, pentru a demonstra măiestria lor artistică. Juriul festivalului, format din specialiști în domeniul dansului, va evalua originalitatea interpretării, mișcarea scenică, alegerea tematicii, costumele și sincronizarea cu muzica.

„Evenimentul are ca principal scop crearea, asigurarea unui cadru optim de manifestare în spirit competitiv, promovarea şi valorificarea disponibilităţilor artistice, sportive, estetice, interpretative şi de creaţie specifice tinerilor. Vă invităm să participați la această ediție a Festivalului Național de Balet și Dans Modern „În pași de dans spre INFINIT”, unde veți putea admira evoluția grațioasă a tinerilor dansatori și veți fi părtași la un spectacol plin de emoție și energie”, conform unui comunicat.

Citeşte şi: Plenul Camerei Deputaţilor, suspendat pentru ca deputaţii să urmărească meciul României cu Ucraina


Publicat în

în