Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume

Unii călători aleg un city break în funcție de oferta culturală a destinației. Alții se uită la orașele cu viață de noapte agitată sau optează pentru o destinație care găzduiește un festival sau un eveniment. Dar pentru mulți turiști, cea mai interesantă parte a oricărei călătorii este mâncarea.

Sunt și călători care se trezesc în prima zi de călătorie entuziasmați de toate deliciile culinare care îi așteaptă: de la piețele întinse care oferă delicatese locale, la mâncarea de stradă la ore târzii, la restaurantele independente care servesc mâncăruri deosebite pe care nu le veți uita prea curând.

La acești călători gurmanzi s-a gândit și publicația londoneză Time Out care a făcut un nou clasament al celor mai bune orașe din lume din punct de vedere al mâncării, transmite Hotnews.

Pentru a întocmi această listă, Time Out a intervievat mii de locuitori ai orașelor din întreaga lume, chestionându-i pe localnici cu privire la opțiunile alimentare din orașul lor, punând accentul pe calitate și accesibilitate. Editorii Time Out au analizat rezultatele, incluzând în clasamentul rezultat orașul cu cel mai mare punctaj pentru fiecare țară.

Cele mai bune orașe pentru mâncare în 2024

Napoli, Italia

Johannesburg, Africa de Sud

Lima, Peru

Ho Chi Minh City, Vietnam

Beijing, China

Bangkok, Thailanda

Kuala Lumpur, Malaezia

Mumbai, India

Dubai, EAU

Portland, SUA

Liverpool, Marea Britanie

Medellín, Columbia

Sevilla, Spania

Porto, Portugalia

Marrakech, Maroc

Lyon, Franța

Sydney, Australia

Montreal, Canada

Osaka, Japonia

Copenhaga, Danemarca


Publicat în

în