Contre între Pițurcă și Cârțu. Ce subiect i-a învrăjbit pe cei doi șefi de la CSU?

Tensiuni mari în tabăra CSU înaintea meciului pe care Universitatea Craiova îl va disputa în Cupa României pe stadionul Ion Oblemenco. Sorin Cârțu îi reproșază lui Pițurcă faptul că a permis prea ușor ca jocul să se joace în Craiova.

Pițurcă a pariat că nu face de râs suporterii Universității Craiova

„Sunt de acord ca FCU Craiova să joace pe „Ion Oblemenco”. Dacă oamenii își plătesc, e treaba lor. Cei care ne susțin pe noi, ne iubesc pe noi. Normal că Trică își dorește să ne elimine din Cupă. Atunci, sigur vom juca pe acest stadion cu FCU Craiova.” a fost declarația lui Piți despre revenirea Universității pe Ion Oblemenco.

Vorbele au fost spuse la instalarea lui Pițurcă pe postul de manager al echipei Primăriei din Craiova. Imediat, într-o emisiune TV, Sorin Cârțu l-a contrazis și a spus că el nu este de acord ca Universitatea să joace pe Oblemenco.

Cârțu s-a lăsat convins

La scurt timp, Sorinaccio a revenit și a spus că și-a schimbat părerea. „Noi oricum nu puteam să jucăm pe teren propriu. FC Universitatea lui Mititelu poate să folosească terenul. Suntem dispuși să folosească tot ce au nevoie, tabelă, celalalte lucruri” a spus Cârțu

În spatele declarație sale se află o strategia a lui Pițurcă „Ar fi bine să vedem stadion plin, să vedem câți suporteri au. Să vedem câți se vor strânge la stadion” a adăugat Cârțu lăsând să se înțeleagă faptul că Piurcă l-a convins să fie de acord deoarece spera ca stadionul să fie gol.

Spectacol total în tribune

După anunțul că meciul dintre Universitatea Craiova și Universitatea Cluj se joacă pe Ion Oblemenco lucrurile s-au precipitat. Sute de fani ai Științei din diaspora și-au rezervat bilete de avion, Peluza Sud 97 pregătește o coregrafie spectaculoasă, iar mii de oameni din Craiova asaltează clubul cu cereri de bilete.

Există români care vin special din Canada pentru acest meci. Mii de suporteri ai Universității Craiova au intrat pe Oblemenco numai de două ori până acum, la meciul România Suedia și la funerariile lui Ilie Balaci.

Precedentul România – Suedia

Peluza Sud a mai adunat odată 7000 de oameni și a invadat stadionul Ion Olemenco la meciul România Suedia din 2018. Atunci „armata” de suporteri ai Universității Craiova a făcut spectacol și a susținut echipa națională.

În oraș, marșul lor prin oraș, ultrașii au făcut show în fața Universității din Craiova și în fața Primăriei. Ei au arătat faptul că în ciuda celor 6 ani de când Știința nu mai joacă în Liga I au rămas o forță în lumea ultras.

Tensiuni între Cârțu și Pițurcă

Surse din interiorul clubului lui Rotaru susțin că acum, Cârțu îi reproșază lui Pițurcă că a estimat greșit faptul că stadionul va fi gol. Pițurcă susține în continuare că fanii nu se vor prezenta la meci, dar Cârțu are din ce în ce mai multe motive de îngrijorare.

„Or să vină zeci de mii de oameni și Cârțu care cunoaște mai bine Craiova realizează asta. Vede în fiecare zi oameni care cer liber de la serviciu pentru a doua zi de după meci, vede oameni care se organizează, aude despre coregrafia suporterilor și își dă seama că o să fie un meci de mare încărcătură emoțională. El prefera să nu se joace meciul la Craiova pentru a nu se vedea faptul că FCU are mai mulți suporteri decât CSU” a povestit în exclusivitate pentru Oltenia.info o sursă din cadrul clubului sprijinit de primărie.

Sursele noastre spun că Pițurcă este îngrijorat de amploarea pe care a luat-o evenimentul dar își menține poziția. El nu crede că evenimentul din 24 septembrie va avea o audiență mare. Angajații clubului nu-l contrazic, dar îi prezintă zi de zi dovezi ale faptului că stadionul o să fie arhiplin.

Rotaru îngrijorat

Patronul Mihai Rotaru este și el rezervat. Speră să aibă dreptate Pițurcă, dar devine din ce în ce mai conștient de faptul că decizia de a nu se opune disputării meciului la Craiova a fost greșită. El le-a sus unor apropiați că speră totuși să nu se joace cu casa închisă. 

De cealaltă parte se pare că el le-ar fi cerut oficialilor orașului să facă tot ce este necesar pentru ca lumea să nu ajungă la meci. Majoritatea firmelor primăriei au programat activități în primele ore ale zilei de miercuri în speranța că oamenii nu se vor duce la meci de frică să nu fie obosiți. 


Publicat în

în