Lucrează la Steaua dar comentează meciurile „clonei” din Craiova

Oltenia.info vă prezintă viața și opera obscurului comentator al meciului dintre Universitatea Craiova și a doua echipă a Primăriei din Craiova.

Oltenia.info vă prezintă viața și opera obscurului comentator al meciului dintre Universitatea Craiova și a doua echipă a Primăriei din Craiova.Ghena Cristian Nicolae, poreclit Cristi Frisk este un personaj dubios care a apărut în tabloul echipei lui Rotaru ca și în alte ipostaze ciudate.

Parior înrăit

Cristian Ghena iubște sportul atât de tare încât nu se poate abține să parieze. Acest viciu i-a atras inclusiv o amendă de la Oficiul Național al Jocurilor de noroc. Comentatorul „clonei” are de plată 5000 de lei pentru că nu a respectat prevederile legale și a jucat la b365. Prin procesul verbal 0009033/26.10.2015 Cristian Nicolae Ghena a fost amendat de oficialii de la ONJN. Un an mai târziu el a încercat să anuleze amenda la Judecătoria Sectorului 3 dar magistrații de acolo au considerat că nu este de competența lor. Judecătorii de la Roșiorii de Vede, unde a ajuns dosarul din cauza originilor lui Ghena au declinat și ei competența. Într-un final cazul pariorului a ajuns la Judecătoria Cornetu unde amenda s-a transformat în avertisment în 2017. Guvernul României prin ONJN a făcut recurs, iar acesta se judecă la Tribunalul Ilfov.

Un dosar tot legat de pariuri în care Ghenea Cristian Nicolae este parte se judecă și la Tribunalul București.

Redactor la Steaua TV

Cristi Frisk, pe numele său Cristian Nicolae Ghena este legat de Clubul Sportiv Steaua București. El are o categorie aparte pe site-ul CSA Steaua. Echipa înființată de armată pentru a lua brandul de la Gigi Becali îl are de asemenea drept promotor pe Frisk la fel ca și la Craiova unde el a comentat meciul pentru CSU.

În 2015 el a elogiat performanțele sportivilor militari și participat la mai multe evenimente. Nu deținem date referitoare la contractul dintre el și Ministerul Apărării Naționale dar știm că în 14 aprilie 2017 a fost declarat admis pentru proba practică a examenului de ocupare a postului de redactor gradul II al postului Steaua TV.

Hop și în Harcov

În 2017 îl regăsim pe Ghena într-o altă zonă controversată. El apare ca și colaborator al publicației Covasna Media, site-ul Observatorului de Covasna.

„În prezent, Frisk este un comentator în al cărui palmares se află două ediții olimpice de vară (2012 și 2016), o ediție olimpică de iarnă (2014), două turnee finale de Campionat European la fotbal (2012, 2016), un turneu final de Campionat Mondial la fotbal (2014) și multe alte transmisiuni. Mai mult decât atât, este un iubitor de sport care a și publicat câteva cărți între care „Eurofotbal cu aromă de miazăzi”, „Feeria unei ierni olimpice”, „100 de ani de rugby în România” (colectiv de autori), „Kaiac-canoe – o lume a padelelor și pagăilor”, „Sportul Studențesc – un veac de performanță” și „Cartea autobiografică semnată de Horia Tecău” – ultimele două cărți publicate în 2016.” spune prezentarea făcută lui Ghena de colegii lui din Covasna.

Elogiat de propaganda rusească

Comentatorul sportiv care a aberat vreme de 90 de minute în timpul meciului dintre Universitatea Craiova și echipa primăriei a acordat un interviu publicației sputnik.md.

Această publicație este controlată în mod oficial de Moscova, are sediul la Chișinău și este considerată de analiștii militari ca factor destabilizator pentru România și Republica Moldova. Ghena a fost invitat la o emisiune a Radio Sputnik la jumătatea acestui an.

Născut în Teleorman

Obscurul comentator s-a născut în Alexandria unde a revenit după absolvirea facultății și a lucrat la două ziare locale. A părăsit județul lui Dragnea pentru a lucra la dubioasa Universitate Artifex din București concomitent comentând pentru Radio România Actualități meciurile FC Rulmentul Alexandria. A comentat apoi pentru același post de radio jocurile pe care Universitatea Craiova (cea adevărată) și Panduri Tg. Jiu le aveau la București la jumătatea anilor 2000.

Ghena se învârte în continuare în jurul banilor publici de la Radio România Actualități. El a încercat să ocupe un post de reporter la Radio România Cultural dar a fost respins în 2018 la proba de radiogenie. Deși la concursul din iunie 2018 oficialii RRA încercau să găsească 4 oameni pe care să-i angajeze pe post de reporteri ei au preferat să îl elimine pe Ghenea și să angajeze numai trei concurenți datorită prestației acestuia.

Atât de bun este Ghena încât a fost declarat respins și la concursul pentru ocuparea unui post de corespondent al Radio România Actualități în județul Olt! În octombrie 2018 el a încercat să se angajeze la RRA dar a fost respins la proba practică, semn că nu are talent în meserie.

Studiază la Suceava

Comentatorul sportiv al meciurilor echipei Primăriei Craiova care lucrează pentru Steaua TV și locuiește în județul Ilfov face doctoratul la Suceava. El are o teză despre strategii de marketing în jurnalism sportiv.

El a fost beneficiarul proioectului Pluri Și Interdisciplinaritate în Programe Doctorale și Postdoctorale – POSDRU/159/1.5/S/141086. Practic Uniunea Europeană a finanțat studiile unui jurnalist care a picat toate probele de angajare în ultimul an.

De altfel atât studiile doctorale din Suceava cât și tentativa de angajare la Radio în Olt arată dubios în contextul în care omul locuiește în Ilfov.

Fost arbitru și alte bazaconii

Comentatorul CSU a încercat și viața de arbitru. În 2012 a fost retrogradat de la statutul de arbitru în Liga IV-a de către Comisia Județeană de Fotbal Teleorman. Această performanță nu i-a speriat pe oficialii FRF care l-au mai delegat la meciuri U15.

În hamalgamul de proiecte ale lui Ghena găsim și poziția de organizator al unor manifestări ale Federației de Orientare din postura de director al UNEFS (Universitatea de Educație Fizică și Sport din București).


Publicat în

în