Motivele pentru care Jandarmeria trage cu PSD în Dolj

Jandarmeria a gazat și bătut vineri mai mulți craioveni care doreau să participe la meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova și a doua echipă a clubului susținut de Primăria Craiova. Deoarece clubul

înființat în 2013 de către municipalitate încearcă să preia prin toate mijloacele istoria Universității Craiova, meciul a fost marcat de o încărcătură emoțională uriașă.

Meci cu încărcătură specială

Înainte de meci s-a anunțat faptul că accesul nu va fi permis pentru fanii care nu se aliniază ideilor partidului și nu susțin echipa primăriei. Aproximativ 1500 de suporteri au Universității Craiova s-au văzut nevoiți să se înghesuie pe cele 300 de bilete puse la dispoziție de organizatori.

Înainte de începerea partidei de fotbal ei au fost mințiți de jandarmerie că pot să-și cumpere bilete de la casele deschise la Tribuna I. S-au dus acolo și au fost gazați. Înainte de terminarea partidei de fotbal, câțiva dintre suporterii care reușiseră să intre au dat foc la două scaune din tribună. Toți cei 300 de oameni prezenți în acel sector au fost evacuați cu gaze lacrimogene, apoi vânați prin Parcul Romanescu. Jandarmii au acționat brutal ca și când s-ar fi aflat într-un conflict cu proprii cetățeni.

Oltenia.info vă prezintă modalitatea prin care capii Jandarmeriei din Oltenia sunt controlați politic. Este o analiză care poate să vă dea de gândit.

General de Brigadă Florea Constantin fost prelucrător prin așchiere

El este comandantul suprem al jandarmilor din Dolj. Ocupă această funcție de 9 ani, iar de 14 ani se află la conducerea instituției (2004 – 2009 a fost adjunct). Lucrează la Jandarmerie din 1990. Și-a făcut stagiul militar la Jandarmeria București în 1984 apoi a revenit în Filiașul natal unde a învățat o meserie: prelucrător prin așchiere. Nu a mai avut timp să o practice deoarece a intrat la școala de ofițeri de la Băneasa.

Șeful jandarmilor avea tot interesul să țină partea echipei partidului. Soția sa Emilia Florea lucrează la Consiliul Județean de unde încasa în 2014 suma de 18.733 de lei.

Fata lui Florea – angajata lui Rotaru

La rândul ei, Cristina Florea era secretară la SC Club Sportiv U Craiova SA de unde pleca de acasă cu 4500 lei în 2014. În 2015, salariul doamnei Florea la Consiliul Județean Dolj crește la 27.000 de lei, iar veniturile fetiței la CSU Craiova SA cresc și ele la 18.000 de lei. Fata șefului de la jandarmi a fost atunci avansată de la secretară la asistent comunicare.

Așadar cu o soție angajată la Consiliul Județean condus de social-democratul Ion Prioteasa și o fiică angajată de clubul partidului, Florea nu putea decât să fie totalmente împotriva suporterilor Universității Craiova.

Adjuncții IJJ tot cu soțiile angajate la stat

Laurențiu Dumitru Vînturiș este prim-adjunct la Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj. Ocupă funcția din 2016. Soția sa este profesor la Liceul Henri Condă. Atunci când soțul său a fost numit în funcție avea un salariu de 20958 lei. Acum câștigă 41796 lei. Trebuie să reamintim faptul că și la Inspectoratul Școlar conducerea este numită tot politic.

Actualul inspector școlar din Dolj, Monica Sună a fost acuzată în trecut că a chemat profesorii la mitingul PSD din București sau că a încercat să înăbușe protestul acelorași profesori în timpul unei vizite a Ministrului Educației în Craiova. Înaintea Monicăi Sună, la conducerea Inspectoratului era actualul Senator PSD Lavinia Craioveanu.

Celălat adjunct al IJJ Dolj, Ionel Pătru are la rândul său o soție, Manuela Pătru care este angajata Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dolj.


Publicat în

în

,