Jandarmeria Craiova acuzată de blat politic! Șefii militarilor lovesc Peluza Sud, dar se uită în altă parte când este vorba despre echipa PSD

Jandarmeria Craiova este suspectată de subordonare politică față de PSD după ce a rămas pasivă în ceea ce privește o manifestare a unor membrii de partid care a avut loc în fața șantierului de pe stadionul Ion Oblemenco.


Jandarmeria Craiova este suspectată de subordonare politică față de PSD după ce a rămas pasivă în ceea ce privește o manifestare a unor membrii de partid care a avut loc în fața șantierului de pe stadionul Ion Oblemenco.

Pe 5 septembrie, mai mulți simpatizanți ai echipei de fotbal susținută de PSD au demonstrat în fața stadionului Ion Oblemenco folosind torțe, petarde și alte efecte pirotehnice. Manifestarea a fost cunoscută, fiind dezbătută pe grupurile de socializare și existând ziariști invitați.

Demonstrația susținătorilor echipei PSD face parte din seria acțiunilor menite să acrediteze ideea falsă că echipa partidului ar avea o legătură cu Universitatea Craiova. Deși cunoscută, manifestarea nu a fost monitorizată de jandarmerie, iar împotriva persoanelor implicate nu s-a luat nicio măsură.

„Colegii mei de la misiuni nu își aduc aminte de misiunea asta” a spus inițial purtătorul de cuvânt al instituției.

„Noi nu am avut efective la activitatea asta. Dacă eram solicitați am fi mers cu efective acolo. Nu am fost solicitați” a spus el ulterior lăsând să se înțeleagă faptul că ar fi știut de manifestare, dar organizatorii nu au chemat jandarmii.

Reprezentantul jandarmeriei nu a reușit să ne explice de ce instituția militarizată nu a intervenit deși avea informații cu privire la faptul că un grup de oameni urmează să folosească materiale pirotehnice în stradă, în cadrul unei manifestări neautorizate în vreme ce membrii Peluza Sud 97 sunt tratați cu duritate de efectivele de jandarmi. Pentru clarificări am solicitat un punct de vedere Jandarmeriei Naționale cu privire la slaba pregătire sau subordonarea politică a structurii locale din Craiova. 

Președintele Universității Craiova, Marcel Iancu a fost vehement la adresa Jandarmeriei „in Craiova suporterii adevaratei echipe FC U Craiova 1948 din Peluza Sud 1997 sunt tratati in mod discriminatoriu de catre Jandarmeria si Politia Craiova fata de suporterii clonei politice de la CSU Craiova 2013 in cea ce priveste folosirea materialelor pirotehnice. Domnilor comandanti cu tot respectul cuvenit va rog sa priviti aceasta imagine din 05 09 2017 proba indubitabila a discriminarii, considerente din care nu trebuie ca pe unii sa-i incatusati si sa-i “gratulati” cu amenzi usturatoare iar pe ceilalti suporteri sa-i protejati incurajand disputele dintre cele doua grupari de suporteri care au simpatii si iubiri diferite.” a scris Iancu pe Facebook.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *