În afară de controversata decizie de a închiria Baza Sportivă Aripile de la Consiliul Județean, Consiliul Local Craiova a dezbătut ieri o mulțime de hotărâri importante. Majoritatea nu au ajuns să fie cunoscute publicului din cauza isteriei realizate de încercarea de scoatere a Universității Craiova din oraș.
În afară de controversata decizie de a închiria Baza Sportivă Aripile de la Consiliul Județean, Consiliul Local Craiova a dezbătut ieri o mulțime de hotărâri importante. Majoritatea nu au ajuns să fie cunoscute publicului din cauza isteriei realizate de încercarea de scoatere a Universității Craiova din oraș.
Salubritate Craiova, firma de curățenie a primăriei a pierdut dintr-un foc 2.240.000 lei (aproximativ o jumătate de milion de euro) o sumă de cinci ori mai mare ca proftul înregistrat anul trecut. Gaura la bugetul firmei patronate de municipalitate a apărut pentru că nu se mai incaseaza taxa de 80 lei/tona la activităţile de salubrizare stradală şi salubrizare menajeră asupra veniturilor în a doua jumatăte a anului, tarife aprobate de AGA Salubris în baza hotărârilor consiliilor locale.
Dispariția celor 2,24 milioane de lei din veniturile societății Salubritate Craiova au determinat consilierii să voteze diminuarea cheltuielilor acestei firme.
De cealaltă parte, cheltuielile RAT SA, firma de transport a primăriei urmează să explodeze. Nu mai puțin de două milioane de lei urmează să primească compania care asigură transportul în oraș. Majoritatea banilor, 1,25 milioane de lei, urmează să fie cheltuiți pentru realizarea de stocuri și pentru servicii executate de terți.
Cunoscută drept „cel mai mare insucces al administrației Olguța Vasilescu”, Cartierul Chinezesc a devenit istorie și din punctul de vedere al municipalității. După ce „investitorii” au renunțat la proiect pentru că nu aveau bani, consilierii au constatat ieri „încetarea de drept, începând cu data de 01.08.2017, a contractului de concesiune nr. 76966/27.05.2014, încheiat între Municipiul Craiova, prin Consiliul Local al Municipiului Craiova şi Shandong Ningjian Construction Group Investment România S.R.L. ” după cum se arată în proiectul de hotărâre.
Urmează să vedem ce active, dar mai ales ce datorii lasă în spate asiaticii care au fost prezentați de PSD ca salvatorii Craiovei și care lasă în spate o mulțime de probleme după ani și ani de neputință.
Municipalitatea a preluat și un teren de 17.000 mp de la Ministerul Tineretului pentru epopeea „Hipodromul”. Politicienii din Craiova doresc să construiască un hipodrom în condițile în care edificiul similar din Ploiești este nefezabil și generează costuri uriașe pentru locuitorii orașului.
O altă decizie importantă luată ieri de consilieri a fost prețul chiriei pentru parcarea de pe str. Olteț. Parcarea are o suprafață de 1500 mp și urmează să fie închiriată cu cel puțin 31.000 de euro pe an, 1.86 euro/mp pe ani sau 0.15 euro/mp/lună.
La capitolul „și altele” scandalul din jurul Universității Craiova a mascat negocierea directă pentru închirierea debarcaderului din Parcul Romanescu, afacere în care Primăria discută numai cu firma Corealis. Pentru 2166 mp municipalitatea urmează să primească suma infimă de 11.000 de euro pe ani, echivalentul a 0.44 euro/mp.
Un bloc de șase etaje urmează să „crească” pe str. Dimitrie Bolintineanu, iar unul cu 4 etaje pe str. Bătrânilor.
La final, cea mai importantă hotărâre pe care consilierii locali PSD au dezbtut-o sub umbrela mediatică a scandalului închirierii bazei Aripile. Social Democrații au renunțat să-și cumpere sediul din str. Kogălniceanu pentru că, susține PSD nu poate să renoveze clădirea.