Universitatea Craiova a revenit în fotbal. Orașul vuiește. 2000 de oameni au fost prezenți la primul antrenament

Universitatea Craiova a renăscut ca Pasărea Pheonix din propria cenușă. Peste 2000 de oameni au făcut spectacol la primul antrenament al echipei după șase ani de absență din fotbal. Filmul renașterii Craiovei postat de Oltenia.info la câteva minute după intrarea echipei pe teren a ajuns la 130.000 de persoane.

Universitatea Craiova a renăscut ca Pasărea Pheonix din propria cenușă. Peste 2000 de oameni au făcut spectacol la primul antrenament al echipei după șase ani de absență din fotbal. Filmul renașterii Craiovei postat de Oltenia.info la câteva minute după intrarea echipei pe teren a ajuns la 130.000 de persoane.

Baza CJ Știința din Craiova s-a dovedit neâncăpătoare pentru cei peste 2000 de oameni care au ținut să vadă pe viu Universitatea la primul antrenament după șase ani de zile. Nucleul a fost reprezentat de Peluza Sud care avea pregătită o coregrafie, petarde, fumigene și scandări care nu s-au mai auzit de ani de zile în oraș.

Lia Olguța și Adrian Mititelu au fost principalele ținte ale suporterilor care au și un nou idol: Andrei Preda, portarul Universității care este considerat și lider al galeriei.

Micuțul stadion de lângă aeroport a vibrat în ritmurile dictate de suporteri, iar tinerii fotbaliști ai Craiovei au tremurat la intrarea pe teren în momentul în care galeria a explodat. Pe grupul Anti – CS „U” Craiova postările suporterilor curgeau mai repede ca știrile de pe o agenție de presă. Era descătușarea pe care zeci de mii de fani ai Universității o așteaptă de șase ani de zile.

Misiune ușoară

Lotul este format din 22 de fotbaliști care au jucat în divizia C și B. Ei nu au mai evoluat niciodată în fața unor suporteri la fel ca cei văzuți aseară. Misiunea lor nu este grea. În Liga IV sunt 12 echipe, majoritatea din jurul Craiovei și niciuna nu are drept scop declarat promovarea.

Viitorul Cârcea, Tractorul Cetate și Progresul Segarcea au fost primele trei clasate în campionatul care tocmai s-a încheiat. Conducerea Asociației Județene de Fotbal din Dolj este asigurată Horațiu Stănescu care a preluat această funcție la finele anului trecut.

Piedici multe

Obiectivul de a promova Universitatea Craiova în Liga I în trei ani de zile va întâmpina multe piedici. Este o minune faptul că ieri echipa a reușit să se antreneze pe o bază care aparține unei autorități publice locale. În general, direcția este clară: toți funcționarii boicotează echipa. Ceea ce în trecut era o lozincă: „Singuri împotriva tuturor” acum a devenit o realitate.

Craiova trebuie să aibă actele beton altfel orice neglijență urmează să fie exploatată de funcționarii care susțin echipa partidului. În Liga a III-a deja se intră în curtea FRF, iar acolo există un curent pro-Rotaru care s-a manifestat intens în momentul în care „clona” a fost admisă în campionat.

Sponsorii vor veni cu greu datorită faptului că o mulțime de firme au fost controlate de ANAF în urmă cu șase ani din cauză că susțineau Universitatea Craiova. În aceste condiții este extrem de important ca managerii echipei să se comporte profesionist, iar suporterii să fie uniți ca degetele unei singure mâini.


Publicat în

în