Universitatea Craiova în epicentrul războiului pentru hegemonie de la DNA

Universitatea Craiova este în centrul războiului dus pentru hegemonie la DNA. Procurorul Doru Țuluș, adversarul Laurei Codruța Koveși este acuzat că ar fi luat bani de la Mihai Rotaru pentru a-l proteja în unele dosare. Află de câți bani este vorba și care sunt dosarele de care Rotaru a scăpt.


Universitatea Craiova este în centrul războiului dus pentru hegemonie la DNA. Procurorul Doru Țuluș, adversarul Laurei Codruța Koveși este acuzat că ar fi luat bani de la Mihai Rotaru pentru a-l proteja în unele dosare. Află de câți bani este vorba și care sunt dosarele de care Rotaru a scăpt.

Război la DNA

Cronologia războiului de la DNA este simplă. Pe 18 iunie România TV difuzează o serie de înregistrări cu Laura Codruța Koveși. Aceste înregistrări sunt efectuate la două ședințe interne ale procurorilor. Ele încearcă să acrediteze ideea că șefa DNA dorește să facă spectacol din dosarele de corupție.

• 19 iunie Parchetul General deschide dosar penal pentru a stabili cine a efectuat înregistrările.

• 22 iunie începe să umble zvonul că trei procurori urmează să fie testați cu „detectorul de minciuni” în dosarul privind înregistrările.

• 26 iunie la Inspecția Judiciară este înregistrată o sesizare semnată de Doru Țuluș, Mihaela Iorga și Nicolae Marin împotriva Codruței Koveși.

• 30 iunie șefa DNA cere revocarea lui Țușuș și a Mihaelei Iorga din funcțiile de șefi de secție. Țuluș este acuzat că ar fi avut raporturi civile cu o persoană pe care a anchetat-o într-un dosar.

Țuluș a îngropat dosarele lui Rotaru

Pe 25 mai 2012, procurorul Doru Țuluș depunea la registratura DNA declarația sa de avere anuală. La capitolul „bunuri mobile înstrăinate” apărea o creanță pe care procurorul o vânduse în martie 2010 către o persoană fizică pentru 28.000 de euro. Cumpărătorul s-a aflat abia acum: Mihai Rotaru.

Primul semn de întrebare este de ce a așteptat procurorul vreme de doi ani pentru a-și declara tranzacția. În aprilie 2012 inspectorii ANI au cerut Curții de Apel să investigheze averea Crinuței Dumitrean de la ANRP. Pentru Țuluș era semn că persoana care cumpărase de la el creanța în 2010 va ajunge în lumina reflectoarelor și a considerat la doi ani de la tranzacția respectivă că a venit vremea să o facă publică pentru a se acoperi.

În perioada 2012 – 2017, Mihai Rotaru a fost subiectul a nu mai puțin de 5 dosare penale cercetate de DNA:

• ANRP împreună cu Ioan Oltean și Crinuța Dumitrean

• ANRP împreună cu sora sa Diana Le Bonim

• Fraudarea subvențiilor APIA cu Rural Oltenia

• Înscrierea CSUC în Liga II-a

• Șantajarea lui Adrian Mititelu pentru obținerea a 10 hectare de teren

Deși la ANRP era evident că Rotaru a avut combinații de natură penală el a ajuns o scurtă perioadă în arest apoi dosarele sale au intrat într-un con de umbră.

Flagrant ratat la șantajul Universității Craiova

În iulie 2015, Adrian Mititelu, patronul Universității Craiova anunța că DNA are multe probe referitoare la felul în care Rotaru a înscris CSUC în Liga II-a și a încercat să-l șantajeze.

Probele s-au lăsat așteptate. Nu au apărut. Mititelu a făcut publice niște înregistrări incendiare ale unor discuții între avocatul său și Vasile Șiman, fostul patron al Sportului Studențesc. DNA a păstrat tăcerea.

Din discuții reieșea faptul că Rotaru cerea de la Mititelu 10 hectare de teren. Dacă acesta nu-i satisfăcea cererea el urma să continue să blocheze prin diferite tertipuri orice autorizație de construcție pe terenurile respective. Ca și bonus, Rotaru dorea să-i dea lui Mititelu și echipa de fotbal înscrisă ilegal în campionat.

DNA a păstrat tăcerea din nou. Dosarul nu a ieșit la iveală, iar flagrantul pe care-l aștepta Mititelu nu s-a mai petrecut. Acum avem o explicație: toate dosarele ajungeau la DNA-ul unde Țuluș era a doua persoană după Laura Kovesi.

Relația Țuluș – Rotaru era cunoscută

Relația dintre Țuluș și Rotaru era cunoscută, patronul Universității Craiova, Adrian Mititelu declara în iunie 2016 următoarele „Procurorul Doru Tulus in urma cu cca 12 luni pur si simplu a refuzat sa-i faca flagrant lui Rotaru desi comisarul sef Ioan Motoc asta propuse-se. Flagrantul avea ca obiect cedarea a 10 ha de teren in schimbul deblocari acestor imobile In ziua cand trebuia sa se faca flagrantul TULUS nu a mai fi putut contactat!” vorbind despre flagrantul ratat din 2015.

Nici chiar el nu înțelegea atunci relația lui Țuluș cu Rotaru „Tulus ne-a recomandat sa cerem preluarea dosarului de catre structura centrala de la serviciul teritorial Craiova. Dupa ce dna Kovesi a aprobat preluarea, dosarul a intrat in hibernare! De fapt el dorea dosarul la Bucuresti sa-l tina sub control nu sa-l lucreze in mod legal!” spunea atunci Mititelu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *