Cât primește Olguța din viitorul salariu de 735.040 de lei al fostului soț? Plus: ce a pierdut la divorț

Fostul soț al Olguței Vasilescu a fost avizat de Comisia de Buget Finanțe din Camera Deputaților pentru funcția de prim-vicepreședinte al ASF. Află ce a pierdut Olguța în urma divorțului de Ovidiu Wlassopol și dacă ea câștigă ceva din faptul că fostul soț va încasa un salariu abracadabrant.


Fostul soț al Olguței Vasilescu a fost avizat de Comisia de Buget Finanțe din Camera Deputaților pentru funcția de prim-vicepreședinte al ASF. Află ce a pierdut Olguța în urma divorțului de Ovidiu Wlassopol și dacă ea câștigă ceva din faptul că fostul soț va încasa un salariu abracadabrant.

În calitate de prim-vicepreședinte ASF, Ovidiu Wlassopol va încasa un salariu uriaș. Anul trecut, un prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a încasat 735.040 de lei. Fostul soț al Olguței Vasilescu urmează să încaseze 61.250 de lei (13.800 euro) în fiecare lună.

Cât primește Olguța din salariul lui Wlassopol?

Olguța Vasilescu a divorțat pe cale amiabilă de Ovidiu Wlassopol în anul 2016 după 14 ani de căsătorie. În declarația de avere din 11 iunie 2015, primarul de la acea vreme al Craiovei scria că soțul ei încasează 201.762 lei (3800 euro/lună) în calitate de consilier la Comisia Națională de Valori Mobiliare. La acel momen salariul ei de primar era de patru ori mai mic.

La începutul lui 2016, cei doi au divorțat, iar următoarea declarație de avere, din 21 aprilie 2016 nu mai conține venitul soțului, dar are o rubrică specială: „pensie alimentară”. Aceasta are o valoare fixă de 1000 de lei/lună.

Un calcul simplu ne arată faptul că Vasilescu și Wlassopol s-au înțeles ca acesta din urmă să plătească lunar o sumă care reprezenta a 17-a parte din venitul său. Suma de 1000 de lei pe lună rămâne neschimbată în declarațiile de avere ale Olguței din iunie 2016, iulie 2016, octombrie 2016, decembrie 2016 și ianuarie 2017.

Cel mai probabil că această pensie alimentară a fost convenit ca o sumă fixă, nu ca un procent din venitul lui Wlassopol. În acest caz, la noul loc de muncă, fostul soț al Olguței urmează să plătească drept pensie alimentară 1,6% din salariu.

Pensia alimentară maximă este de 30% din venitul realizat. În cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, Wlassopol ar trebui să-i plătească fostei neveste aproape 20.000 de lei în fiecare lună, de 20 de ori mai mult decât acum.

Ce a pierdut Olguța în urma divorțului

În afară de faptul că s-a despărțit de un soț care aducea acasă de un venit consistent, Olguța Vasilescu a rămas fără o serie lungă de proprietăți care apăreau în declarația de avere de dinainte de separare.

Ministrul Muncii a rămas fără 13 terenuri în județul Brașov care fuseseră moștenite de fostul soț, un teren în București care se afla în aceiași situație și un apartament în capitală. De asemenea, Wlassopol a plecat din căsătorie cu un cont de 245.000 de lei deschis la BCR și firma Peștera Liliecilor pe care a radiat-o imediat după divorț.

În total, terenurile care au dispărut din declarația de avere a Olguței Vasilescu imediat după divorț însumează 252.625 metrii pătrați. Acestea au fost moștenite de Wlassopol împreună cu patru rude, așa că nu au făcut obiectul împărțirii dintre cei doi soți.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *