Firma de salubritate a Primăriei din Craiova începe dezinsecția în tot orașul. Află care sunt substanțele chimice extrem de puternice folosite și în ce zone vor fi ele pulverizate.
Firma de salubritate a Primăriei din Craiova începe dezinsecția în tot orașul. Află care sunt substanțele chimice extrem de puternice folosite și în ce zone vor fi ele pulverizate.
Începe dezinsecția
De mâine 20 iunie și până la finele lunii, angajații Salubritate Craiova SRL urmează să împrăștie în tot orașul substanțe chimice pentru combaterea insectelor dăunătoare. Lupta cu țânțarii începe mâine în zona lacurilor din Craiova și continuă miercuri noaptea în Parcul Tineretului, în cimitirele Nord și Sineasca și zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Tineretului.
Pe 23 iunie, echipele care luptă cu insectele descind în cartierele Craiovei în funcție de condițiile climaterice, deoarece o ploaie ar putea să spele substanțele pulverizate. În total vor fi împrăștiate insecticide pe o suprafață de peste 750 de hectare.
Substanțe posibil cancerigene
Extratox și Supertox sunt substanțele care vor fi folosite de Salubritate Craiova SRL pentru a scăpa craiovenii de țânțari. Supertox conține Cypermethrin și Tetramethrin. Ambele produse folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății.
Cu toate acestea, la nivel mondial există o serie lungă de dispute cu privire la efectele acestei substanțe. Conform unui studiu al Agenției de Protecție a Mediului din SUA publicat în Monitorul Oficial al Statelor Unite în 2012 această substanță este clasificată în grupa C „Posibil cancerigenă pentru oameni” pe baza unui studiu făcut pe șoareci. Specialiștii americani arată faptul că rezultatele studiului nu au fost îndeajuns de concludente pentru interzicerea substanței.
Agenția de Protecție a Mediului din SUA clasifică substanțele în clase de la A (pentru substanțe care determină cu siguranță apariția cancerului la om) până la E (pentru substanțele care sunt 100% sigure.
De asemenea, Tetramethrin este clesificat în aceiași grupă, C – Posibil Cancerigenă.