Află ce companie de stat a dat 1 milion de lei unei firme de apartament

Află ce autoritate contractantă din Craiova a dat un contract de peste 1 milion de lei unei firme de apartament cu trei angajați și o cifră de afaceri infimă. Cine se ascunde în spatele acestui SRL.

Află ce autoritate contractantă din Craiova a dat un contract de peste 1 milion de lei unei firme de apartament cu trei angajați și o cifră de afaceri infimă. Cine se ascunde în spatele acestui SRL.

În 14 martie, Compania de Apă Oltenia a anunțat că dorește să semneze un contract în valoare de aproape 1,9 milioane de lei pentru „Lucrari de refacere sisteme rutiere si pietonale cu asfalt si beton în urma interventiilor la retelele de apa si canalizare în municipiul Craiova”. Data limită pentru depunerea ofertelor era 30 martie, un termen foarte scurt.

Imediat ce oferta a fost lansată, o firmă destul de cunoscută, TIAB SA, se înscrie și se și retrage deoarece specialiștii de la Compania de Apă Oltenia consideră că nu se încadra din punctul de vedere al obiectului de activitate.

Două cu DNA-ul

În cursă rămân două firme din Craiova și una din Ișalnița: Semcor SRL, Remex SRL și Servia Prest Construct SRL.

Prima firmă apare în ancheta DNA referitoare la Primăria Calafat de unde ar fi primit 77.000 de lei fără documente justificative. Cea de-a doua este și ea prezentă într-o documentare a procurorilor referitoare la lucrările de reabilitare, modernizare şi echipare ale ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde a câștigat licitația pentru contractul de 100 de milioane de lei.

Cea de-a treia firmă aparține lui Ovidiu Biolan un abonat la lucrări pe bani publici prin compania Sondrio Impex SRL care nu a participat cu această din urmă firmă la licitație, probabil din cauza proceselor cu instituțiilor fiscale.

Una fără experiență

În mod suspect, specialiștii de la Compania de Apă Oltenia nu au introdus nicio specificație cu privire la experiența anterioară a participanților și nicio limită privind capacitatea tehnico-economică de a realiza lucrările.

În aceste condiții, Servia Prest Construct SRL, o firmă care avusese în 2016 numai 3 angajați și o cifăr de afaceri de 0,2 milioane de lei a câștigat contractul. Ce e drept, ei au depus o ofertă de 1,1 milioane de lei aproape la jumătate față de cele 1,9 milioane de lei estimate de autoritatea contractantă. Totuși oferta lor era de aproape 6 ori mai mare decât întreaga cifră de afaceri înregistrată în anul anterior.

Importanța contractului este mare deoarece această firmă de apartament urmează să repare gropile lăsate în urma intervențiilor la conductele de apă gestionate de C.A. Oltenia.

Patronul firmei câștigătoare a mai operat lucrări similare prin firma Sondrio Impex SRL pentru intervenții la cablurile de electricitate și servicii de deszăpezire pentru firma de salubritate a primăriei sau pentru Direcția Regională de Drumuri și Poduri din Craiova.


Publicat în

în