S-a terminat campania electorală. Cine o să câștige alegerile?

Campania electorală pentru alegerea primarului din Craiova a fost liniștită. Candidații nu s-au războit prea tare, iar electoratul a fost apatic. Duminică aflăm cine va conduce destinele orașului până în 2020.


Campania electorală pentru alegerea primarului din Craiova a fost liniștită. Candidații nu s-au războit prea tare, iar electoratul a fost apatic. Duminică aflăm cine va conduce destinele orașului până în 2020.

Mihai Genoiu și armata PSD

Candiatul PSD, Mihai Genoiu s-a evidențiat pe teren prin vizitele pe care le-a făcut însoțit de sute de membrii ai PSD. Nu a exista cartier care să nu fi fost răscolit de armata PSD în căutare de alegători. Fostul primar interimar a beneficiat de susținerea partidului și a avut o campanie axată pe întâlniri directe cu alegători din toate zonele.

Pe Facebook a avut postări în care se regăsește tot timpul în mijlocul a zeci și chiar sute de susținători. Genoiu nu a investit mult în on-line și nici nu s-a supra-expus la televizor. El pornește totuși din postura de favorit în aceste alegeri datorită aparatului de partid. 

Săuleanu. Liberal și independent

Avocatul Lucian Săuleanu a plecat din PNL din cauza desemnării lui Oprea drept candidat. S-a decis să intre în cursa pentru Primărie independent și a reușit să găsească susținerea mai multor colegi din fostul partid care au fost deranjați de felul în care liberalii au desemnat candidatul.

Săuleanu a fost intens promovat de fostul președnte PNL Dolj, Horațiu Buzatu și de fostul consilier local, Dan Cherciu care la rândul său a nu a fost lăsat să candideze de PNL la ultimele alegeri. Fără o echipă de campanie, fără experiență politică, dar beneficiind de o imagine profesională impecabilă, Săuleanu poate să reprezinte surpriza acestui scrutin.

Mario Oprea cu echipă redusă

Candidatul PNL a avut de înfruntat în această campanie lipsa unei construcții politice de lungă durată. Aruncat intempestiv în cursă și în fruntea PNL Craiova, liberalul a trebuit să facă o campanie electorală cu puținii oameni care cred în el.

O parte din susținători au trecut la Lucian Săuleanu, candidat independent care a plecat din PNL tocmai datorită felului în care Oprea i-a luat fața și a fost desemnat de partid să intre în cursă.

Oprea a investit mult în filme promovate pe Facebook, în pliante și apariții în media locală. A beneficiat de susținerea unor lideri liberali de la centru în contextul în care în PNL are loc campania electorală internă pentru alegerea noului președinte al partidului.

Adrian Prisnel de la București

Candidatul USR a fost scos cu forcepsul. După ce fusese desemnată o tânără membră de partid cu două luni de activitate politică, salvatorii României de la Craiova au revenit asupra deciziei și l-au aruncat în cursă pe Adrian Prisnel. El a fost lansat la București de către Nicușor Dan în ciuda faptului că în interiorul partidului cei doi sunt rivali.

Prisnel s-a remarcat în campanie prin faptul că a distribuit pliante în care scria că orașul Craiova este în Muntenia, prin reclamele masive în mediul online și în presa de dreapta și prin atacurile furibunde la adresa PSD dar și cu săgeți trimise spre ceilalți candidați.

Deputatul USR care acum vrea să fie primar a beneficiat și de sprijinul altor parlamentari ai partidului, în special cei care sunt reuniți în jurul grupării Ghinea.

Și alții …

Din partea ALDE candidează șefa de cabinet a prefectului de Dolj, Anișoara Stănculescu, iar PMP a desemnat drept candidat pe Dumitru Călina, un inginer de la o firmă din Cernavodă. În cursa pentru fotoliul de primar a mai intrat Sorin Nica Preda, de la Partidul Noua Românie și independentul Emil Mladin care a fost în trecut membru ALDE.


Publicat în

în