“Pătura care citește”

Biblioteca Judeţeană ”Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 30 mai 2017, cu începere de la ora 18:00, pe pajiştea verde din spatele Statuii ”Mihai Viteazul”, cea de-a doua ediție a evenimentului cultural „Pătura care citeşte”. Craiovenii sunt invitați să vină însoțiți de o carte și o

Biblioteca Judeţeană ”Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 30 mai 2017, cu începere de la ora 18:00, pe pajiştea verde din spatele Statuii ”Mihai Viteazul”, cea de-a doua ediție a evenimentului cultural „Pătura care citeşte”. Craiovenii sunt invitați să vină însoțiți de o carte și opătură pentru a se întinde la o sesiune inedită de lectură în centrul orașului, pentru a se bucura de aer curat, de cărți, muzică, poezie și artă.

Când întunericul va cădea peste Cetatea Băniei, lecturile vor fi făcute la lumina lumânărilor alături de scriitori craioveni. Dacă vii de la serviciu, de la școală sau de oriunde altundeva, și nu ai cu tine o pătură, Biblioteca ”Aman” te invită pe păturile special amenajate pentru acest eveniment și îți oferă o carte pe care să o lecturezi. Alături de lectura în aer liber, evenimentul reunește o serie de alte activități cultural-educative. Astfel, elevii Liceului de Arte Marin Sorescu, coordonați de profesorul de limba română, Angi Melania Cristea, vor susține mai multe recitaluri vocale, la chitară, dar vor recita și poezii hazlii. Cu aceeași ocazie, membrii Cenaclului – Constantin Brâncuși din Craiova vor vernisa o expoziție de artă plastică. În încheiere, la căderea serii, toți cei prezenți vor fi antrenați de Alexandru Mogoșeanu (Blogoșeanu), director Radio Oltenia Craiova; Cosmin Dragoste, conf. univ. dr.; prof. Angi Melania Cristea, într-o sesiune de “lecturi aprinse”. Alături de activitățile prezentate, participanților le sunt rezervate o serie de alte surprize, premii și jocuri interactive.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *