Bușoi a venit să ajute candidatul PNL la depunerea candidaturii

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, fostul lider al liberalilor doljeni, Nicolae Giugea și mai mulți consilieri locali și județeni au fost prezenți ieri pentru a susține depunerea candidaturii lui Mario Oprea la funcția de primar.


Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, fostul lider al liberalilor doljeni, Nicolae Giugea și mai mulți consilieri locali și județeni au fost prezenți ieri pentru a susține depunerea candidaturii lui Mario Oprea la funcția de primar.

Oprea merge pe mâna lui Fane Stoica și Bușoi

Deși candidatul liberal a declarat faptul că nu susține pe nimeni în campania internă pentru desemnarea președintelui PNL, el a fost susținut de către Cristi Bușoi, candidatul cu a doua șansă la congresul din 17 iunie.

Mario Ovidiu Oprea a a depus cele 7000 de semnături însoțit de Bușoi care a polarizat întreaga atenție fiind în centrul pozei realizate de liberali la ieșirea de la Biroul Electoral Județean.

Decizia lui Oprea de a-l invita pe Bușoi la depunerea candidaturii echivalează cu o susținere pentru acesta în cursa internă de desemnare a președintelui PNL. Această manifestare vine după ce Ștefan Stoica, președintele liberalilor din Dolj a semnat moțiunea lui Bușoi declarând astfel public pe cine susține.

Giugea a semnat pentru Orban, și-a făcut poză cu Bușoi

Prezența lui Giugea la Biroul Electoral Județean a fost cu atât mai ciudată deoarece acesta și-a exprimat public susținerea pentru Ludovic Orban, dar în final a ajuns în poză cu Bușoi. Giugea s-a întreținut cordial acesta și cu Hazem Kansou, secretarul general al PNL București și unul dintre cei mai virulenți susținători ai lui Bușoi.

De altfel, aparenta opoziție a lui Giugea față de decizia președintelui filialei, Ștefan Stoica în privința felului în care liberalii doljeni vor vota la congres este hilară în condițiile în care președintele PNL Dolj controlează majoritatea delegaților și este recunoscut de lider de toți primarii din teritoriu.

Merg la ambele capete

Cel mai probabil, Giugea și Stoica au ales să „fraternizeze” fiecare cu un candidat pentru a se asigura de o ușă deschisă la Modrogan indiferent de persoana care iese președinte al PNL la Congresul din iunie.

Surse din PNL susțin faptul că toate voturile delegaților din Dolj sunt promise de Stoica lui Bușoi, iar Giugea este pus, tot de acesta să joace sceneta „susținătorului lui Orban” pentru cazul în care acesta din urmă va câștiga alegerile.

Acest lucru este întărit și de faptul că cei doi s-au înțeles la alegerile interne din filială în privința candidatuilor, iar Stoica a fost candidat unic.

Stoica a calculat greșit: Orban are prima șansă

Singura greșală în calcului lui Ștefan Stoica este că la congres Orban are prima șansă de câștig, drept pentru care ar fi fost indicat să schimbe rolurile cu Giugea. Cristi Bușoi are susținerea a 17 filiale în vreme ce Orban are susținerea a 25 de filiale județene și avantajul unei carisme superioare care va atrage voturile membrilor.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *