Olguța Vasilescu îl ignoră pe Genoiu. Ruptură la PSD

Social democrații din Craiova și-au schimbat strategia de campanie electorală în vederea alegerii primarului. Află că manevră surprinzătoare face Olguța Vasilescu în precampanie.


Social democrații din Craiova și-au schimbat strategia de campanie electorală în vederea alegerii primarului. Află că manevră surprinzătoare face Olguța Vasilescu în precampanie.

Când mai sunt nouă zile până la debutul campaniei electorale, Olguța Vasilescu îl ignoră total pe cel care în mod normal îi va lua locul în fruntea Primăriei Craiova. Ultima postare a ministrului încare apare și Mihail Genoiu datează din 10 mai, de la Conferința Extraordinară Județeană a PSD. Din acel moment, fostul primar al Craiovei l-a ignorat total pe candidatul PSD la această funcție.

Opt zile fără Genoiu

Pe 10 mai, Olguța a mai avut două postări, ambele cu sute de like-uri. Pe 11 mai a postat o poză cu Aurel Popescu, candidatul PSD la primăria Tg. Jiu și un videoclip despre cum se plantează florile. O zi mai târziu, Olguța a făcut publicitate unui articol despre activitatea ei la minister și a mai postat trei filme distractive.

Pe 13 mai a continuat seria filmulețelor cu două producții virale și a mai postat un articol despre tăticul cu indemnizație de 35.000 de euro.

În 14 mai a amintit craiovenilor despre faptul că încep lucrările construcției părăsite din incinta Spitalului Victor Babeș considerând că aceasta este o realizare a PSD Craiova fără să sufle o vorbă de primarul interimar Mihail Genoiu. A mai găsit timp să comenteze Eurovizion-ul și să trimită din nou săgeți către contestatarii plafonării indemnizației de creștere a copiilor.

Sub titlul „Incredibil”, Olguța prezintă pe 15 mai povestea celor 30.000 de români interceptați de autorități în două postări, iar o zi mai târziu vorbește despre creșterea economică a României și măriri de salarii.

Ieri Olguța are o dispută cu președintele Iohannis pe marginea faptului că acesta nu a promulgat o lege. Astăzi, 18 mai, ministrul a avut o postare despre handicapați și a anunțat o minivacanță pentru bugetari.

Vreme de opt zile, Olguța l-a ignorat total pe Mihail Genoiu și activitatea de campanie electorală a acestuia. Ea și-a găsit chiar timp pentru candidatul din alt oraș dar nu a dat share la niciuna dintre postările propriului coleg.

Olguța influențează negativ imaginea lui Genoiu?

O posibilă cauză a faptului că Ministrul Muncii îl ignoră pe candidatul PSD din Craiova poate fi găsită în vreun studiu sociologic secret care să fi indicat faptul că fostul primar nu mai are o imagine așa de bună în Craiova. Aceasta este varianta care i-ar oferi o scuză Olguței, dar nu stă în picioare în condițiile în care postările ei sunt extrem de populare pe Facebook.

Diferențele între numărul de fani ai lui Genoiu și ai Olguței este covârșitoare în favoarea acesteia din urmă și orice expunere pe pagina ei reprezintă un câștig pentru candidat.

Se schimbă candidatul?

Un al doilea scenariu este cel care prinde tot mai mult contur în culise. În contextul în care se vorbește despre remaniere, este posibil ca Olguța să se pregătească să se înscrie la rândul ei în cursa pentru fotoliul de primar pe care l-a părăsit la alegerile generale. Incredibil, scenariul poate să fie totuși adevărat.

Ieri, ministrul a anunțat la un post TV faptul că este pregătită oricând să plece. Ea a infirmat zvonurile cu privire la conflictele cu Grindeanu, dar cenzurarea lui Genoiu nu face decât să alimenteze această variantă.

Nemulțumită de candidat

O a treia motivație pentru neimplicarea Olguței în campanie este reprezentată de faptul că este nemulțumită de nominalizarea lui Mihail Genoiu drept succesor al ei. Posibil ca ea să-l fi dorit pe Radu Preda drept candidat.

Totodată există și posibilitatea ca Olguța Vasilescu să vrea ca Genoiu să nu obțină o victorie răsunătoare în această campanie electorală, victorie care ar știrbi din autoritatea ei în cadrul organizației PSD Dolj.

Acest lucru este foarte greu deoarece în lipsa unor alternative viabile (PNL are un candidat șters, USR are un candidat de la București, iar independentului Săuleanu îi lipsește o organizație) procentul de voturi pe care le va obține Genoiu va fi uriaș.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *