Află care sunt oamenii de care depinde destinul Universității Craiova

Întreaga Oltenie tăriește cu sufletul la gură. Mâine, 17 mai 2017, are loc ultimul termen de judecată în procesul legat de dezafilierea Universității Craiova. Judecătorii intră în pronunțare. Vă prezentăm tot ce trebuie să știți despre oamenii de care depinde viitorul echipei de fotbal.


Întreaga Oltenie tăriește cu sufletul la gură. Mâine, 17 mai 2017, are loc ultimul termen de judecată în procesul legat de dezafilierea Universității Craiova. Judecătorii intră în pronunțare. Vă prezentăm tot ce trebuie să știți despre oamenii de care depinde viitorul echipei de fotbal.
Completul este prezidat de Ovidiu Richițeanu Năstase, un judecător cu 8 ani vechime în magistratură și un background excepțional. El este secondat de către Veronica Găină, o judecătoare care probabil de anul viitor urmează să fie promovată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Spre acești judecători se îndreaptă speranțele a milioane de fani ai Universității Craiova. Oltenia.info vă prezintă istoria celor doi magistrați de care depinde revenirea în fotbal a celei mai iubite echipe din provincie.

Ovidiu Richițeanu Năstase 

Ovidiu Richițeanu Năstase a absolvit Institutul Național al Magistraturii la finele 2009 și a fost numit judecător de către președintele Traian Băsescu în 8 februarie 2010. El și-a început cariera la Judecătoria Sector 4 din București.

Acolo a fost unul dintre magistrații care au dat o decizie conform căreia la Penitenciarul Jilava condițiile de detenție nu respectă normele CEDO. Până în 2014, judecătorul a reușit să avanseze la Tribunalul București. În acel an el a obținut nota 9,25 la concursul pentru un post de judecător la Curtea de Apel București. S-a clasat al III-lea.

Ca fapt divers, Ovidiu Richițeanu a fost depășit „la mustață” de celebra Camelia Bogdan judecătoarea care l-a condamnat pe Vântu și Voiculescu.

Din noiembrie 2014 a fost numit judecător la Curtea de Apel București, iar în iunie 2015 se remarca fiind unul dintre magistrații care judecă dosarul „Rarinca”, femeia acuzată ca a șantajat-o pe președinta Curții Supreme, Livia Stanciu.

Carmen Veronica Găină 

A absolvit Facultatea de Drept a Universității București în 1997 și imediat după absolvire a ajuns la Judecătoria Sectorului 4 unde a fost numită judecător de către Președintele Emil Constantinescu în anul 2000. Ea a rămas acolo încă 4 ani de la numire. Din 2004 până în 2006 a trecut pe la Tribunalul București, pentru ca în final să ajungă la Curtea de Apel.

Aici ea a judecat câteva dosare extrem de importante. Ea a fost președinte de ședință în cazul fraudării Petromservice de către Sorin Ovidiu Vântu. De asemenea, ea s-a mai remarcat în cazul torționarului Vișinescu.

Surse din justiție susțin faptul că dosarul privind dezafilierea Universității Craiova urmează să fie printre ultimele care va fi judecat de Găină la Curtea de Apel deoarece ea urmează să fie promovată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Fără derapeje în declarațiile de avere

Președintele completului care judecă soarta Universității Craiova are o casă în localitatea Bragadiru și un apartament în Sectorul 4 din București. Casa a cumpărat-o în 2011, iar apartamentul l-a primit cadou în același an. Ovidiu Năstase Richițeanu are datorii de 62.000 de euro la BCR. Soția sa, Ramona este asistent universitar la Academia de Studii Economice.

Carmen Veronica Găină are un apartament de două camere primit cadou de la părinți și conduce o Skoda cumpărată în leasing în urmă cu 12 ani. Ea deține conturi în bănci de aproximativ 100.000 de euro grație salariului de peste 40.000 de euro pe care îl încasează anual.


Publicat în

în