Pe mâna cui merg liberalii din Dolj la congres. Orban vs. Bușoi

Liberalii din Dolj au ales de partea cui vor merge la congresul PNL din iunie. Decizia președintelul Ștefan Stoica este de-a dreptul surprinzătoare. Rămâne de văzut dacă au pariat pe cartea câștigătoare.


Liberalii din Dolj au ales de partea cui vor merge la congresul PNL din iunie. Decizia președintelul Ștefan Stoica este de-a dreptul surprinzătoare. Rămâne de văzut dacă au pariat pe cartea câștigătoare.

PDL-iștii din PNL Dolj se leapădă de PDL

Cristian Bușoi și-a depus ieri candidatura la președinția Partidului Național Liberal. El a publicat și o listă cu 100 de susținători care au semnat moțiunea de susținere. Pe această listă se regăsește și numele președintelui PNL Dolj, Ștefan Stoica.
Astfel, filiala și-a declarat favoritul și așteaptă alegerile din iunie când se va știi cu exactitate dacă liberalii din Dolj s-au aflat în tabăra câștigătoare sau nu.

Decizia lui Ștefan Stoica este surprinzătoare și prin prisma faptului că majoritatea filialelor PDL din țară merg pe mâna lui Ludovic Orban. Practic, Ștefan Stoica este unul dintre puținii democrat-liberali care merg pe mâna lui Bușoi. Greii partidului ca Mircea Hava sau Gheorghe Falcă au fost alături de Orban la depunerea candidaturii.

Fane „Butoane” merge la risc

Printre cei 100 de susținători ai lui Bușoi sunt numai 16 președinți de filiale județene din 47 de filiale (incluzând sectoarele din București). Practic numai o treime din filialele PNL și-au exprimat direct susținerea pentru candidat. Dacă eliminăm filialele de sector, vedem că numai 25% din președinții de filiale au ales să se afișeze cu Bușoi. Lista cu 100 de nume este completată cu angajați de la asistența socială sau RATB din diferite sectoare din București.

În aceste condiții, decizia lui Ștefan Stoica este extrem de riscantă. Dacă Orban câștigă alegerile este foarte posibil ca acesta să ia măsuri în filialele care nu l-au susținut, mai ales că filiala Dolj nu este chiar un exemplu de organizare. De cealalt parte, dacă Bușoi va reuși să câștige, Stoica se poate aștepta la „cadouri”, iar liberalii doljeni vor avea în președintele partidului un prieten și un susținător.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *