USR și-a lansat la București candidatul pentru Primăria Craiova

USR și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar al Craiovei la București, în restaurantul Green Hours de pe Calea Victoriei. Nicușor Dan a făcut apel la craiovenii care locuiesc în capitală să vină să completeze listele cu semnături.


USR și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar al Craiovei la București, în restaurantul Green Hours de pe Calea Victoriei. Nicușor Dan a făcut apel la craiovenii care locuiesc în capitală să vină să completeze listele cu semnături.

Candidat lansat la București

Deputatul Adrian Prisnel, președintele filialei USR Dolj și-a asumat candidatura la funcția de Primar al Craiovei după ce săptămâna trecută a anulat evenimentul de lansare al candidatului pentru că filiala nu a mai dorit să o susțină pe Luciana Ionescu Avram.
Atunci, liderul Salvați România a venit la Craiova, a avut o ședință cu membrii și a plecat fără să anunțe candidatul. Speriat probabil ca membrii USR din Craiova să nu se răzgândească, Nicușor Dan nu s-a mai deplasat din București și a ales să îl lanseze pe Adrian Prisnel live pe Facebook.

„Salut, eu sunt Adrian Prisnel. Candidez din partea Uniunii Salvați România la Craiova. Candidez pentru că vreau să aduc la Primăria Craiova schimbarea pe care USR a început să o aducă la Primăria București și în Parlament. Consider că această schimbare este dorită în Craiova datorit faptului că 13.000 de oameni au votat la alegerile parlamentare și în momentul în care s-a dat acea Ordonanță 13, 20.000 de oameni au ieșit în stradă să protesteze.” a spus Adrian Prisnel.

Născut și crescut la București

Adrian Prisnel, care a fost ales deputat de Dolj la ultimele alegeri este născut la București și tot acolo a crescut. Cu toate acestea cunoaște problemele orașului Craiova.

Adrian Prisnel consideră că orașul nostru a rămas în urma altor orașe mari din țară și este sigură că poate aduce o schimbare. „Craiova a rămas cumva în urmă față de celelalte orașe datorită unei administrații lipsită de onestitate. La începutul anilor 90 se bătea cu Bucureștiul, iar acum este mult în urma orașelor mari. Pentru a candida am nevoie de 3000 de semnături, am nevoie de ele până pe 20 mai, sunt mai multe și va fi un pic mai greu decât la parlamentare așa că am nevoie de ajutorul vostru.” a mai spus deputatul USR.

A fost angajatul „Brokerului Fugar”

Adrian Prisnel este fost olimpic internațional la chimie, absolvent al celebrului Massachusetts Institute of Technology. Din 2005, când a absolvit facultatea, și până în 2007 când s-a angajat prima oară nu avem date despre activitatea sa.

Primul loc de muncă nu a avut nicio legătură cu chimia, el fiind trader la firma WBS Holding patronată de Cristian Sima. După doi ani de activitate s-a mutat la SSIF Prime Transaction unde a lucrat până în 2009.

Lacune în declarația de avere

Conform declarației de interese completată în calitate de parlamentar, Prisnel este asociat la Black Oak SRL o firmă fără activitate din București la care deține toate părțile sociale. El nu a trecut firma soției, Ferma Prisnel cu sediul în Poiana Mare. A omis acest lucru deși conform propriilor descrieri este un „mic fermier”.

De asemenea, CV-ul încărcat pe LinkedIn și alte materiale prezentate în campanie îl prezentau ca administrator la Prisnel Consulting, o firmă a cărei denumire nu am găsit-o la Ministerul Finanțelor publice.

Soția sa, Alexandra Prisnel, fostă Ciobanu, este angajată a magazinului Profi din Calafat. Cei doi s-au căsătorit în 2008


Publicat în

în