Consiliul Județean Dolj atacat de hackeri

Consiliul Județean Dolj a fost atacat de hackeri care au acționat cu subtilitate având drept scop subtilizarea de date și informații. Atacul este în desfășurare chiar în aceste momente.


Consiliul Județean Dolj a fost atacat de hackeri care au acționat cu subtilitate având drept scop subtilizarea de date și informații. Atacul este în desfășurare chiar în aceste momente.
Site-ul Consiliului Județean Dolj are anumite porțiuni afectate de un atac subtil care urmărește furtul de informații. Anumite link-uri infectate, iar Google Chrome le consideră clone ale paginilor originale. Practic, sistemul de operare nu recunoaște certificatul de securitate al site-ului.

Acest lucru poate însemna că cineva a modificat codul sursă al paginii pentru a direcționa vizitatorii către alte servere sau pentru a subtiliza informațiile utilizatorilor.

Chrome avertizează vizitatorii porțiunilor afectate ale site-ului www.cjdolj.ro cu privire la faptul că respectiva conexiune nu este sigură „Atacatorii pot încerca să vă fure informațiile de pe portal.cjdolj.ro (de exemplu, parolele, mesajele sau informațiile despre cardurile de credit).” este mesajul afișat de browser-ul de la Google în momentul în care se încearcă accesarea link-urilor corupte.
Practic, utiliatorii care se încăpățânează să acceseze acele pagini o fac pe propriul risc. „Acest server nu a putut dovedi că este portal.cjdolj.ro. Sistemul de operare al computerului nu consideră că certificatul său de securitate este de încredere.” se mai arată în mesajul Chrome care indică și faptul că este posibil ca inginerii CJ Dolj să fi setat greșit serverul.

Acest tip de atac este infinit mai periculos ca atacurile în care niște hackeri dobândesc accesul asupra unui site și șterg informațiile de pe el sau modifică aspectul său grafic. Acest atac a fost efectuat în liniște, fără să lase urme și probabil că se desfășoară de multă vreme.


Publicat în

în