Ce vină are Olguța Vasilescu pentru că USR nu și-a desemnat o sexy-candidată la primărie

USR joacă un rol important în alegerile parțiale din Craiova. Cu o lege care permite unui candidat să devină primar dacă câștigă primul tur indiferent de procent și numărul de participanți, un partid mic înclină balanța.


USR joacă un rol important în alegerile parțiale din Craiova. Cu o lege care permite unui candidat să devină primar dacă câștigă primul tur indiferent de procent și numărul de participanți, un partid mic înclină balanța.
În aceste condiții candidatul USR reprezintă cheia acestor alegeri locale. Dacă va fi un candidat bun va ajuta PSD pentru că va rupe procente de la PNL (care are însă un candidat slab). Există și posibilitata ca USR și PNL să susțină același candidat, mai ales că șansele ca o formațiune anti-corupție să câștige sunt mici.

Telenovela candidatei surpriză

Oamenii lui Nicușor Dan au fost ieri aproape să facă o greșală monumentală. Deși au o filială redusă numeric, USR-iștii din Craiova sunt împărțiți în bisericuțe. O parte din ei l-au chemat pe președintele partidului să organizeze un eveniment de lansare a candidaturii. Pentru această afacere aveau pregătit numele Luciana Mădălina Ionescu.

O parte din puținii membri USR Dolj o susțineau, altă parte nu. La ședința cu Nicușor Dan aceștia din urmă au prezentat imagini cu Luciana la o manifestare a USL împreună cu Olguța Vasilescu alimentând zvonurile că PSD ar fi penetrat masiv filiala din Dolj a partidului lui Nicușor Dan. Indirect, Olguța a fost motivul pentru care fosta „modelă” nu a mai ajuns candidată.

Licențiată în drept și științe politice, Luciana Ionescu a lucrat în trecut la o televiziune locală care acum aparține PSD. E a motivat fotografia care o incrimina prin faptul că era hostess în perioada studenției.

Nicușor Dan a decis că partidul nu putea apărea la alegeri cu o candidată care a fost hostess și care din când în când era angajată de PSD și a decis amânarea anunțului.

Alternativele USR

Fără o filială organizată, fără candidat și cu spioni infiltrați de la toate partidele, USR se luptă din răsputeri să iasă cu fața curată din alegerile pentru funcția de primar. O serie de voci au început să susțină varianta lui Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj. Acesta are dezavantajul că a fost membru PNL, iar statutul USR interzice intrarea în partid a celor care au fost membrii ai unui partid parlamentar în ultimii doi ani. Săuleanu are avantajul unei cariere impecabile a unei notorietăți moderate și a faptului că atrage o serie de personalități în jurul său.
Mult mai logică ar fi susținerea unei candidaturi a scriitorului și jurnalistului Mihai Firică. Acesta a atras atenția în nenumrate rânduri cu privire la fapte de corupție din Primăria Craiova, a fost vizibil în ultima perioadă în acțiuni de contestare a autorităților și, mult mai important, corespunde profilului USR: nu a făcut politică.
Firică are notorietate mai mare că Săuleanu deoarece a avut o lungă carieră în presă și a fost implicat de multă vreme în acțiuni civice. El ar atrage o serie de oameni din societatea civilă alături de USR și ar reuși să spargă blocada informațională la care este supus partidul din cauza presei PSD dar și din cauza lipse de experiență a conducătorilor.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *