Ce legătură e între subprefectul Șovăilă, traficanții de droguri și Bercea Mondial

Noul subprefect nu prea a profesat ca și avocat anul trecut. În afară de primăriile din Dolj care au plătit niște contracte de consultanță, Cristian Șovăilă a mai avut un singur client.


Noul subprefect nu prea a profesat ca și avocat anul trecut. În afară de primăriile din Dolj care au plătit niște contracte de consultanță, Cristian Șovăilă a mai avut un singur client.
Subprefectul interimar de Dolj nu a avut prea mulți clienți. Din analiza declarației de interese depusă de soția lui Cristian Șovăilă reiese faptul că el a încasat bani în 2016 numai de la cinci primării din Dolj. Cu toate acestea, Oltenia.info a descoperit și cel de-al șaselea client al său. Un traficant de droguri.

Avocatul mafiei din „Fălcoiu”

La finele lui 2016 poliția din Olt descindea la mai multe adrese din Teleorman și Olt. Vizați erau niște obscuri traficanți de marijuana care aprovizionau din comuna Fălcoiu mai mulți consumatori din județele mai sus amintite.
Traficanții Alin Răduț Grigore zis Reno, Vasilică Cheroiu zis Timy, Florin Caraiman zis Roky și Dorian Rădulescu zis Șocâte erau ajutați de încă zece persoane să opereze o rețea de distribuție a stupefiantelor. Videau gramul de marijuana cu 60 de lei și poliția a putut să probeze că au încasat aproximativ 57.000 de lei după ce au vândut circa 10 kilograme de „iarbă”.

Așadar traficanții rurali au ajuns în arest după o afacere care aducea în jur de 4000 de lei fiecărui membru al grupării, ca un salariu la o multinațională.

Amendat de instanță

Nu știm în ce condiții Șovăilă Cristian a ajuns să fie apărătorul unuia dintre inculpații din acest dosar de trafic de stupefiante. Cert este că în martie 2017, la mai bine de cinci luni de la arestarea traficanților, magistrații de la Curtea de Apel Craiova au decis să-i aplice o amendă de 1000 de lei avocatului Șovăilă. Amenda fusese dictată pentru că Șovăilă nu se prezentase să-l apere pe clientul său Alin Răduț Grigore zis Reno.
Abia o lună mai târziu, judecătorii aceleiași instanțe au luat decizia să reducă nivelul amenzii. „Admite în parte cererea formulată de către petentul Şovăilă Cristian Marian. Reduce cuantumul amenzii judiciare aplicate petentului prin încheierea din data de 20.03.2017 pronunţată de Curtea de Apel Craiova în dosarul nr. 3833/104/2016/a1, de la 1000 lei la 500 lei.” după cum se arată în încheierea de ședință.

Prietenul fiului lui Bercea Mondial

Traficantul pe care Șovăilă nu s-a spetit să-l apere și din cauza căruia a fost amendat de instanța de judecată este unul dintre locotenenții mult mai celebrului Băsică sau Ambasador. Pe numele lui real Florin Anghel, acesta este fiul și mai celebrului Bercea Mondial.

Cei doi au fost arestați împreună în 2010 în urma unui scandal din localitatea Mărunței unde l-au bătut pe Vasile Anghel zis Amar, fratele lui Bercea. Acela a fost scandalul care în final a declanșat cea mai spumoasă poveste juridică finalizată prin condamnarea lui Bercea și a fratelui președintelui României. Clientul actualului subprefect de Dolj a mai fost condamnat în 2009 pentru un furt.

Șovăilă neplătit de judecători

Judecătorii din dosarul traficanților de stupefiante au decis, după prestația avocatului Cristian Șovăilă să nu-l plătească pe acesta. „Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru fiecare inculpat rămân în sarcina statului, cu excepţia onorariului av. Şovăilă Cristian Marian care nu va fi acordat” se arată în dispoziția instanței de judecată.

Practic, experiența inedită a lui Șovăilă în fața judecătorilor i-a adus acestuia un prejudiciu de 1000 de lei și o faimă nedorită.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *