PSD Dolj devine câmp tactic. Se desemnează candidații

PSD intră în linie dreaptă și urmează să stabilească în cel mai scurt timp candidatul pentru funcția de primar al Craiovei. Persoana pe care social-democrații o vor susține are cele mai mari șanse de a câștiga alegerile.


PSD intră în linie dreaptă și urmează să stabilească în cel mai scurt timp candidatul pentru funcția de primar al Craiovei. Persoana pe care social-democrații o vor susține are cele mai mari șanse de a câștiga alegerile.

Recentele mișcări de trupe din interiorul PSD arată faptul că partidul nu este decis pe cine să susțină. Olguța Vasilescu anunță ceva, Claudiu Manda anunță altceva, iar potențialii candidați sunt în „sillenzio stampa”.

Claudiu Manda: nu am desemnat candidații

Vicepreședintele Senatului a anunțat într-un ziar local apropiat de actuala administrație faptul că PSD Dolj nu a stabilit care va fi candidatul partidului la alegerile pentru funcția de primar al Craiovei.
„Nu avem anunțați candidații, nici la Craiova, nici în altă organizație, când vom considera că este momentul să anunțăm candidații, îi vom anunța ” a declarat Claudiu Manda pentru ziarul Lupa adăugând faptul că nu a discutat nici cu ALDE dacă vor susține aceiași candidați.

Olguța Vasilescu a anunțat trei nume

De cealaltă parte, Olguța Vasilescu a declarat la GTV că social democrații au trei nume din care să aleagă candidații. Ea l-a nominalizat pe Claudiu Manda, pe Mihail Genoiu și pe senatorul Radu Preda.

“Azi (nr. 13 aprilie) am avut o discuție cu Comitetul Municipal în care am stabilitr cele trei nume: Claudiu Manda, Radu Preda și Mihail Genoiu”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la GTV. În afară de Radu Marinescu, Oltenia.info anunțase din 15 martie care vor fi candidații. 

Care sunt șansele candidaților

Dacă ar dori, Claudiu Manda ar avea toate șansele să fie desemnat drept candidat al partidului la alegeri. Surse apropiate de PSD spun însă ca acestuia nici prin cap nu îi trece să candideze și să devină primar al Craiovei. El are o funcție importantă fiind vice-președintele Senatului și nu dorește să se complice cu administrația pe care oricum o controlează din postura de președinte PSD Dolj.
Radu Preda este văzut de toată lumea ca opțiunea Olguței Vasilescu. A fost umbra ei în ultimii 12 ani. A ajuns la PSD odată cu aceasta provenind din tineretul PRM de la începutul anilor 2000, a fost șeful ei de cabinet apoi a fost promovat ca director la RAT sau manager al orașului.

Mihail Genoiu este primarul în funcție, este apropiat de Ion Prioteasa și nu a făcut nicio greșală de când a fost desemnat interimar. El are o imagine bună, dar faptul că a candidat pe listele de consilieri din partea UNPR și că este prea apropiat de președintele Consiliului Județean pot să constituie dezavantaje.

De ce s-au încurcat în declarații

Faptul că cele mai importante persoane din PSD Dolj au avut declrații care se contrazic este reprezintă o noutate. Faptul că Manda nu a vrut să discute despre candidați relevă că în tabăra social-democrată există tensiuni.

Ieșirea Olguței care a nominalizat niște persoane arată că ea vrea cu orice preț să se ia o decizie. De asemenea, ministrul a dorit să dea aparența unei competiții interne pentru a reduce la tăcere persoanele care nu sunt de acord cu Radu Preda.

„În momentul de față Prioteasa îl susține masiv pe Genoiu. Acesta și-a construit o imagine bună și are sprijinul majorității filialei. Olguța și Manda nu doresc să lase primăria pe mâna unui apropiat al lui Prioteasa pentru că vor să aibă puterea totală. Îl vor impune pe Radu Preda” a declarat pentru Oltenia.info un membru al Biroului Permanent al PSD Dolj care a adăugat faputul că oricum decizia cu privire la candidat va fi luată de Biroul Permanent Național.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *