Hoţi opriţi cu focuri de armă

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați, bănuiți de comiterea mai multor furturi prin care s-a creat un prejudiciu de peste 20.000 lei.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați, bănuiți de comiterea mai multor furturi prin care s-a creat un prejudiciu de peste 20.000 lei.

În noaptea de 11/12.04.2017, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii furturilor din societăți comerciale. Astfel, în jurul orei 04.00, pe D.E. 79 Craiova – Filiași, la un centru de dezmembrări auto, polițiștii au observat un autoturism, în care se aflau doi bărbați despre care existau date și informații că au în vehicul bunuri sustrase.În temeiul informațiilor deținute, o echipă de polițiști de investigații criminale i-a solicitat conducătorului auto să oprească motorul și să coboare din autoturism, moment în care acesta a demarat în trombă către Craiova, fără a se supune somațiilor. Pentru imobilizarea ocupanților autovehiculului și stabilirea situației de fapt, doi polițiști au făcut uz de armă, trăgând șapte cartușe în plan vertical cu armamentul din dotare. Întrucât, cei doi bărbați nu s-au conformat, polițiștii craioveni au procedat la urmărirea autoturismului, reușindu-se la scurt timp blocarea în trafic. Cei doi bărbați aflați în autoturism au fost prinși, imobilizați și conduși la sediul Secției 4 Poliție pentru continuarea cercetărilor în vederea documentării întregii activități infracționale, unde s-a stabilit că se numesc P. CRISTINEL, 27 de ani, conducătorul autoturismului și M. CONEA, 28 de ani, ambii din localitatea Piatra – Olt , județul Olt. Procedând la verificarea autoturismului în cauză, polițiștii au descoperit piese și componente de autoturisme care au fost sustrase din parcul de dezmembrări. În baza probatoriului administrat în cauză de polițiști s-a dispus continuarea urmăririi penale față de cei doi pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat, stabilindu-se că bunurile au fost sustrase de M. CONEA, în timp ce P. CRISTINEL a ajutat la transportul acestora. Persoanele în cauză au fost reținute pe o perioadă de 24 ore, fiind introduși în arestul inspectoratului, urmand ca în cursul zilei de azi să fie propusă de către unitatea de Parchet măsura privind arestarea preventivă a celor doi bărbați. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 20.000 lei, a fost recuperat în totalitate și restituit societății comerciale păgubite. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *