Olguța Vasilescu a bântuit alegerile PNL Craiova

Candidații au vorbit mai mult despre liderul social-democrat și au uitat să spună cum vor să se bată pentru primărie cu patru sute și un pic de membrii. Alegerile au fost câștigate de Mario Ovidiu Oprea.


Candidații au vorbit mai mult despre liderul social-democrat și au uitat să spună cum vor să se bată pentru primărie cu patru sute și un pic de membrii. Alegerile au fost câștigate de Mario Ovidiu Oprea.

Membrii cât la o organizație comunală

Partidul Național Liberal a organizat alegeri la Craiova. În total în sală au fost 444 de membrii care și-au exprimat dreptul de vot. Numărul este infim având în vedere că în Craiova sunt 178 de secții de votare, iar un partid serios are aproximativ 5 membrii în fiecare organizație arondată unei secții.
La un calcul simplu reiese că PNL pote să conteze atunci când se va apropia de 900 de activiști. Existența a trei candidați cu șanse și acuzațiile de „manevrare” a listei de membrii ne-ar fi făcut să credem că numărul celor convocați urmează să depășască 1000 de oameni.

51% pentru Oprea

Mario Ovidiu Oprea, susținut din spate de președintele PNL Dolj, Nicolae Giugea și gruparea „Fane Stoica” a obținut 227 de voturi și a câștigat alegerile. Principalii săi contra-candidați Marcel Marcea și Ionuț Stroe au luat 110, respectiv 104 voturi, cel de-al patrulea candidat, avocatul Marin Stoian primind trei voturi.

Acest lucru arată că dacă s-ar fi înțeles, Stroe și Marcea nu puteau să desemneze câștigătorul. De asemenea, diferența de 20 de voturi între Oprea – Giugea și restul partidului arată și importanța deținerii convocatorului de ședințe și a chitanțierului organizației.

Interesant este faptul că, la începutul ședinței Nicolae Giugea anunța prezența în sală a 373 de membrii. Diferența de 71 de voturi ar fi putut înclina balanța în favoarea oricărui candidat.

Au vorbit mai mult de Olga

Fiecare candidat au ținut să îi acuze pe ceilalți de conlucrare cu PSD sau jocuri de culise. Deși cărțile erau făcute și fiecare membru știa cu cine votează, candidații s-au acuzat reciproc.
Principala acuzație ține de conlucrarea cu Olguța, stafia liderului PSD bântuind puținii alegători liberali prezenți în sală.

În discursul lui Marcea, Giugea și Oprea au fost acuzați de rezultatele dezastruase de la alegerile parlamentare. Ionuț Stroe că stă în birou cu Olguța Vasilescu. Oprea a pomenit-o la rândul său pe fosta primăriță de mai multe ori în discurs.

Stroe și-a enumerat nemulțumirile cu privire la organizarea alegerilor și i-a întrebat retoric pe Giugea și Oprea de ce se tem de sondaj.

Urmează alegerile în teritoriu

Președintele PNL Dolj, Nicolae Giugea a anunțat că urmează alegeri în fiecare comună din teritoriu, iar la final alegerei pentru Biroul Permanent Județean „A fost convocat Biroul Politic Judetean si s-au ales membrii comisiei de organizare si desfasurare a alegerilor: Daniel Dragnei – presedinte, Calin Cosmin, Marian Irinei, Dorin Margarit, Laurentiu Ivanovici. Comisia care a stabilit si calendarul alegerilor la nivelul judetului Dolj pentru organizatiile PNL, stabilindu-se ca data limita pentru cele 111 organizatii teritoriale din Dolj data de 16 aprilie 2017.” a spus Giugea.

Acesta a anunțat și data de 20 aprilie pentru convocarea Consiliului de Coordonare Judetean pentru alegerea noului Birou Politic Judetean. Interesantă este data aleasă pentru alegeri la județ. 20 aprilie este joi, lucru care va face ca o mulțime de reprezentanți din teritoriu să ajungă mai greu la Craiova pentru alegeri.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *