Explozie simulată la Craiova

O expozie puternica a zguduit astazi cartierul craiovean Lapus Arges. A urmat un incendiu ce a cuprins subsolul unei societati ce comercializa produse congelate și refrigerate. Mai multe persoane s-au ales cu arsuri serioase ori au fost intoxicate cu amoniac. A

O expozie puternica a zguduit astazi cartierul craiovean Lapus Arges. A urmat un incendiu ce a cuprins subsolul unei societati ce comercializa produse congelate și refrigerate. Mai multe persoane s-au ales cu arsuri serioase ori au fost intoxicate cu amoniac. A fost de fapt doar un exercitiu al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj.

Angajatii societatii s-au sesizat ca la o conducta din subsolul cladirii sunt pierderi mari de amoniac. Au incercat sa remedieze defectiunea dar fara succes. Cand s-au vazut depasiti au sunat la 112 dar a fost prea tarziu. In subsol s-a produs o explozie care a generat un incendiu. Panica i-a cuprins pe angajatii societatii de produse congelate si refrigerate. Unii au suferit arsuri grave, altii s-au ales cu fracturi in imbulzeala de dupa explozie. 12 muncitori au fost intoxicati cu amoniac. A fost vorba insa doar despre simularea unui incendiu. Cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au vurt sa se convinga pe viu in cat timp se poate interveni si gestiona situatia in cazul unei explozii adevarate.


Publicat în

în