„În culisele scenei, în culisele vieții” cu actorul Nicolae Vicol

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează joi, 23 martie 2017, ora 18.00, în Salonul Medieval, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieții”.Invitat este actorul Nicolae Vicol, de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Acesta va

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează joi, 23 martie 2017, ora 18.00, în Salonul Medieval, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieții”.Invitat este actorul Nicolae Vicol, de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Acesta va povesti lucruri mai puțin cunoscute din viața și activitatea sa, iar la finalul întâlnirii va dialoga cu publicul. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea este liberă.

Nicolae Vicol (n. 8 martie 1975, Târgu-Jiu) a absolvit în 1999 secția de Artă Teatrală – Actorie din cadrul Facultății de Litere și Istorie a Universității din Craiova, clasa prof.univ.Remus Mărgineanu.A interpretat 12 roluri în facultate și aproape 50 în teatrele la care a activat: Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu și Teatrul Dramatic “Ion D. Sîrbu” din Petroșani, acoperind o gamă diversă de personaje, imaginate de autori precum Caragiale, Eugen Ionescu, Shakespeare, Sofocle, Bulgakov, I. D. Sîrbu, Ion Creangă, Strindberg, Tennessee Williams, Eugene O’Neill, Carlo Goldoni, Ibsen, Gogol, Radu Stanca, Alexandre Dumas fiul, Mimi Brănescu și mulți alții. A și regizat “Povestea Cenușăresei”, prelucrare după Charles Perrault și “Muck cel Mic”, de Wilhelm Hauff. Din 2016, Nicolae Vicol este actor al Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, pe a cărui scenă poate fi văzut în actuala stagiune în spectacolele “Iulius Caesar”, de William Shakespeare, în regia lui Peter Schneider, și “Norii”, de Aristofan, pus în scenă de Hakob Ghazanchian.


Publicat în

în