Soc în PNL. De ce a fost certat Giugea de conducerea partidului

Aroganțele liberalilor din Dolj au stârnit valuri de indignare în întreaga țară dar mai ales la București unde PNL stă pe un butoi de pulbere. Nicolae Giugea a avut parte de o săpuneală din partea conducerii centrale.


Aroganțele liberalilor din Dolj au stârnit valuri de indignare în întreaga țară dar mai ales la București unde PNL stă pe un butoi de pulbere. Nicolae Giugea a avut parte de o săpuneală din partea conducerii centrale.

Manevre nestatutare

Schimbarea conducerii PNL Craiova a avut un efect mai mare în țară decât în Dolj. Decizia Biroului Permanent Județean din 16 martie era nulă din start deoarece decizia candidaților la primăria unui municipiu este luată de Biroul Permanent care primește sugestii de la Colegiul Director.
În aceste condiții, puciștii de la PNL au decis să ia decizia și în acest for. Astfel că pe 19 martie au decis convocarea unui Colegiu Director pentru 20 martie. Statutul PNL prevede ca anunțarea ședinței să fie făcută cu zece zile înainte. Din nou decizia luată de Giugea & Co. este lovită de nulitate.

Duș rece de la București

Imediat după Colegiul Director, Nicolae Giugea a fost sunat de președintele PNL Raluca Turcanu. Aceasta i-a reproșat în termeni extrem de duri manevrele de săptămâna trecută. Șefa liberalilor a fost deranjată deoarece în Biroul Permanent Național se luase decizia ca înainte de congresul partidului să nu fie efectuate înlocuiri în organizațiile teritoriale.

Gestul liberalilor doljeni deschid o ușa unui masacru în multe filiale PNL din țară. În multe locuri unde vechiul PNL stă mai bine ca vechiul PDL este posibil să aibă loc manevre similare și invers. Acest lucru aduce un cutremur în întreg Partidul Național Liberal.

Calcule politice greșite

Miza schimbării făcute de Nicolae Giugea este reprezentată de alegerile interne din PNL care au loc în mai puțin de două luni. Practic, șeful PNL Dolj încearcă să aloce toate voturile către Predoiu. În aceste condiții el l-a eliminat pe Ionuț Stroe care în mod evident ar fi direcționat voturile filialei Craiova către Ludovic Orban sau Dan Motreanu.

Greșala lui Giugea este datorată faptului că nici șefa sa de partid, Raluca Turcanu nu îl va susține pe Predoiu. Deși provine din fostul PDL, Turcanu este mai apropiată grupării Bușoi – Motreanu care provine din fostul PNL. Așa se explică și reacția virulentă a acesteia la adresa manevrei făcută de liberalii din Dolj.

A vrut să-l blocheze pe Orban

Graba lui Giugea a fost motivată și de faptul că Ludovic Orban își anunțase vizita în Dolj. Șeful PNL Dolj a fost speriat de faptul că Stroe ar putea să-l primească pe Orban la Craiova și să rupă din voturile delegației la congres.

Giugea a mers pe mâna lui Mario Ovidiu Oprea convins fiind de faptul că acesta se va lăsa consiliat de vechii PDL-iști și nu îi va acorda concursul lui Orban în turneul prin Oltenia.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *