Vremea în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 13 – 26 martie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată de la

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 13 – 26 martie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia.

În Oltenia, valorile termice diurne vor avea ușoare variații de la o alta, dar vor situa aproape pe tot intervalului de prognoză, între 11 și 16 grade, cu cea mai ridicată valoare în ziua de 21 martie. Regimul termic nocturn va marca o scădere ușoară la începutul primei săptămâni, care se concretiza prin valori de la 3 grade în primele nopți, spre -1 grad, în medie, în noaptea de 17 spre 18 martie. După această dată, minimele termice vor și se vor menține în jurul a 3…4 grade până la finalul perioadei de prognoză. Va ploua local, dar în general slab cantitativ, la începutul intervalului de prognoză și, din nou, între 22 și 26 martie. În rest, pobabilitatea pentru precipitații va fi destul de redusă. 
La munte, regimul termic nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză și va fi caracterizat de valori diurne cuprinse, în medie, între 2 și 4 grade, posibil mai ridicate în intervalul 21 – 23 martie, spre 5…6 grade. Temperaturile nocturne vor fi exclusiv negative și vor avea valori medii situate în jurul a -5 grade până pe data de 18 martie, apoi vor marca o creștere și se vor situa între -4 și -2 grade, în intervalul 19 – 26 martie. Vor fi precipitații la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar după data de 19 martie vor fi posibile cantități de apă mai importante.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *