Soc la Primărie. Primarul dat în judecată de Arhitectul șef

Lucrurile nu stau tocmai pe roze în interiorul Primăriei Craiova. Unul dintre cei mai importanți oameni din structura aparatului administrativ a făcut un gest care indică tensiuni, conflicte și o luptă pentru putere.

Lucrurile nu stau tocmai pe roze în interiorul Primăriei Craiova. Unul dintre cei mai importanți oameni din structura aparatului administrativ a făcut un gest care indică tensiuni, conflicte și o luptă pentru putere.

Arhitectul șef atacă Primarul

Arhitectul șef al Craiovei, Gabriela Miereanu a dat în judecată Primarul Craiovei. Ea a depus reclamația pe data de 28 februarie la Tribunalul Dolj, iar până la această dată nu s-a acordat un termen pentru acest proces.
Miereanu solicită anularea unui act administrativ emis de Primarul Municipiului Craiova, iar cauza urmează să se judece la Secția Contencios Administrativ și Fiscal de la Tribunalul Dolj.

Practic, Gabriela Miereanu solicită ca instanța să anuleze un act emis de edilul Craiovei, iar faptul că a ajuns să facă această solicitare denotă că nu a reușit să rezolve problema pe cale amiabilă.

Martor cheie în procesul Olguței

Gabriela Miereanu a fost numită arhitecht șef al Craiovei de către Olguța Vasilescu din anul 2013. Ea este arhitect din 2007. Femeia este unul dintre martorii cheie al dosarului de la DNA al Olguței Vasilescu.

Miereanu a dat atunci declarații alături de Selavartea Constantin și Vlăsceanu Ion, dar aceste declarații urmează să fie luate din nou deoarece instanța a decis că inițial procurorii nu au respectat procedurile. Acesta este și motivul pentru care dosarul privind fațadele a fost trimis de judecători la DNA pentru refacerea cercetării penale.

Conflict mai vechi cu Genoiu

Gabriela Miereanu are o „luptă” mai veche cu Mihai Genoiu, actualul primar interimar. Anul trecut acesta a scos-o vinovată pe arhitectă și întreaga Direcție de Urbanism pentru bâlbele Consiliului Local în ceea ce privește hotelul ilegal construit lângă Station.

Atunci, consilierii au încercat să voteze un Plan Urbanistic de Detaliu pentru o clădire deja construită și care nu avea autorizație de construcție. Ei au aprobat PUD-ul apoi, a doua zi l-au anulat și au anunțat demolarea unui hotel edificat ilegal. Genoiu anunța faptul că urmează să cerceteze disciplinar întrega echipă coordonată de Gabriela Miereanu.


Publicat în

în