Craioveni acuzaţi de contrabandă cu tutun

In cadrul unui dosar penal intrumentat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Poliției Municipiului Craiova, sprijiniți de

In cadrul unui dosar penal intrumentat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Poliției Municipiului Craiova, sprijiniți deluptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în Craiova, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă continuată.

În baza mandatelor de aducere, 10 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri și continuarea cercetărilor, iar în urma analizării materialului probator împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care supraveghează cercetările, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale. Astfel, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de trei persoane, respectiv M. Daniel, de 40 de ani, M. Giuliano, de 41 de ani, M. Fluturică, de 23 de ani, toți din Craiova. În fapt, s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2015–decembrie 2016, suspecții au fost depistați în mai multe rânduri, în municipiul Craiova, deținând în vederea comercializării, diverse cantități de pachete cu țigarete (în total 2398 pachete/47.960 țigarete) fără timbru de marcaj fiscal sau cu timbru de marcaj străin.

Prin activitatea infracțională desfășurată au produs un prejudiciu estimativ bugetului de stat în valoare de 35.000 de lei. Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă continuată, pentru documentarea întregii activități infracționale.


Publicat în

în