Cel mai mare eșec al administrației „Olguța Vasilescu”

S-a vorbit pe la colțuri. S-a spus în șoaptă. Oltenia.info prezintă adevăratele legături ale celui mai mare eșec al administrației „Olguța Vasilescu”.


S-a vorbit pe la colțuri. S-a spus în șoaptă. Oltenia.info prezintă adevăratele legături ale celui mai mare eșec al administrației „Olguța Vasilescu”. Vă prezentăm în exclusivitate dovezi indubitabile cu privire la cea mai mare escrocherie imobiliară a politicienilor din Craiova.

Chinezii prezentați drept salvatorii Craiovei

Afacerea a început în 2014. Atunci primarul Olguța Vasilescu a anunțat cu mare fast faptul că o firmă din China urmează să construiască 1800 de apartamente care urmează să fie vândute tinerilor cu sume modice cuprinse între 19.000 și 30.000 de euro.
Chinezii erau prezentați ca fiind „un grup de mari întreprinderi din domeniul construcţiilor din Jingbei, R.P.China, iar în ianuarie 2014, Departamentul de Comerţ al Provinciei Shandong a aprobat constituirea de către Ningjian Group a unei societăţi comerciale în România, denumită Shandong Ningjian Construction Group Investment România S.R.L” după cum se arată într-o hotărâre a Consiliului Local din Craiova.

SRL-ul românesc patronat de chinezi a primit în concesiune 67500 mp în Craiova, pe strada Caracal. Terenul fusese al unei unități militare, iar Primăria Craiova îl primise în baza unei hotărâri de guvern. Valoarea de piață a terenului este undeva în jurul a 8 milioane de euro.

6 angajați pentru 1800 de apartamente

Cu toate că autoritățile și chinezii promiteau că toată lucrarea urmează să fie finalizată în doi ani, finele lui 2014 i-au prins pe chinezi cu numai 6 angajați. Potrivit bilanțului de la Ministerul de Finanțe, singura reușită a Shandong Ningjian Construction Group Investment România S.R.L a fost înregistrarea unei datorii de 8 milioane de lei (1,8 milioane de euro). În 2015, datoriile SRL-ului prezentat de Olguța Vasilescu drept salvarea craiovenilor care doresc o locuință ieftină avea datorii de 24.385.249 de lei (5,3 milioane de euro).
În primii doi ani de activitate singura constantă a firmei a fost reprezentată de media de 6 angajați de la care se aștepta construcția a 1800 de apartamente pe terenul concesionat cu generozitate de Consiliul Local Craiova.

Firma în casa lui Cămătaru

Firma înființată de chinezii de la Shandong Ningjian Construction are sediul pe Calea Unirii, nr. 156, aceiași clădire cu restaurantul „Dragonul de Aur”. Localul aparținea la momentul stabilirii sediului social fostului consilier local craiovean, Radion Gorun Cămătaru, cunoscut pentru multele sale tunuri imobiliare și pentru afacerile profitabile făcute în trecut cu administrația din Craiova.

Fosta mare glorie a fotbalului are, la numărul 156 o proprietate de 1300 de metrii pătrați achiziționată în 1994.

Cămătaru a fost consilier local la Craiova până în 2008 timp în care a prosperat financiar construind mai multe clădiri, achiziționând mai multe terenuri și, mai ales, vânzând o parte din terenuri către municipalitate.

Prima legtura cu Nicu Vasilescu

Firma chineză are înregistrat ca și telefon oficial numărul 0730899000. Acesta apare ca și număr de contact oficial la Ministerul Finanțelor publice și în diferite cataloage și baza de date pentru companii.
Numărul îi aparține lui Cornel Stănescu, fost consilier parlamentar al lui Nicu Vasilescu pe vremea când acesta era deputat PSD de Dolj.
Același telefon mai este folosit și de firmele: Rose Logistic SRL (fondată și deținut de Cornel Stănescu, Arhcult SRL (deținută de Rose Logistic și o anume Alexandra Claudia Popescu), Absolut SRL (deținută de Vetuța Stănescu, mama fostului consilier parlamentar).

A doua legătură…

Oficial, firma din China este reprezentată în România de către Yang Gencai. SRL-ul din Craiova este administrat de Du Yanming. Compania chineză mai are și o filială la București. La aceasta, marea corporație din China este asociată cu Jin Hongbin și Zhu Rong Fu.

Ultimul dintre ei este membru al Casei Româno-Chineză, ONG unde Nicu Vasilescu a fost președinte până la condamanre. Actualul președinte al CRC este Gabriel Oprea.

Nicu Vasilescu a fost președintele Grupului Parlamentar de prietenie Româno-Chineză și membru fondator al Societății de prietenie Româno-Chineză 2005

Vechi camarazi de arme

Olguța și Nicu Vasilescu se cunosc din Partidul România Mare. Nicu Vasilescu a fost membru fondator al acestui partid. Olguța s-a lansat din PRM în politica mare.

Amândoi au fost parlamentari PRM de Dolj în perioada 2000 – 2004. Atât Olguța cât și Nicu Vasilescu s-au înscris în PSD în același an: 2007.
Nicu Vasilescu i-a lăsat Olguței șefia organizației de tineret de la PRM. În 2012, spun gurile rele, Olguța l-a impus pe Nicu drept candidat al USL din partea PSD pentru un nou mandat de deputat în Craiova.

Nicu Vasilescu a fost președinte al Consiliului Național al Tinerilor din România, organism care a organizat în Craiova, la Casa Tineretului primele manifestări politice care i-au avut drept progtagoniști pe tinerii de atunci: Olguța Vasilescu, Gelu Vișan sau Valeriu Zgonea.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *