Ce deputat de Dolj a fost înșelat de „Regele Escrocilor”

Un parlamentar din Dolj a fost victima celui mai mare escroc din România. În galeria păgubiților sunt mai multe nume sonore din politică și administrația publică.

Deputatul PSD, Alina Elena Tănăsescu a căzut în plasa brigăzii de escroci condusă din penitenciar de Cătălin Alistar, un fel de „Hagi” al înșelătoriilor din România.
Ea a fost păcălită să dea o sumă de bani crezând faptul că vorbește cu ministrul economiei Constantin Niță. Ea a căzut victimă și a plătit o sumă de bani crezând că ajută la salvarea unui copil bolnav.

Escrocii lucrau din penitenciar

Cătălin Alistar supranumit și escrocul vedetelor era la pușcărie după ce păcălise un om de afaceri că este ambasadorul României la Moscova și poate să-l ajute să câștige niște contracte cu unele firme rusești. Alistar împărțea celula cu alți doi condamnați, Racoș Daniel Ionuț și Nicolae Marian. Ei au sunat inițial la prefectul de Dolj, Marius Deca.

Acesta le-a dat numărul de telefon al vicepreședintei CJ Dolj, Alina Elena Tănăsescu și așa femeia a ajuns să fie victima escrocilor.

Inițial, atât Tănăsescu, cât și Deca au negat faptul că le-ar fi dat bani infractorilor, dar în dosarul în care delicvenții au fost trimiși în judecată apare faptul că actualul deputat Tănăsescu este parte vătămată.

Maestru al ingineriei sociale

Cătălin Alistar a crescut prin diferite case de copii din Focșani, apoi a fost adoptat de o trupă de jandarmi din localitate. El a intrat în atenția poliției în 1999 când, la numai 23 de ani reușise să păcălească mai multe firme, oameni de afaceri și funcționari susținând că este secretar de stat. La acel moment el făcea asta mai mult pentru distracție solicitând de cele mai multe ori excursii, sejururi pe litoral sau cazare la hoteluri.
A păcălit apoi mai mulți afaceriști pretinzând faptul că este Patriarhul Daniel. Pentru ca apoi să treacă în cont alte zeci de victime ca „ambasador al României la Moscova”.

Alistar are un talent deosebit de a imita vocile diferitelor personalități și peste tot pe unde s-a aflat în pușcărie a folosit telefonul pentru a-și induce victimele în eroare.

Lotul „Tănăsescu” are o mulțime de VIP-uri

Alături de deputata Alina Tănăsescu, în plasa escrocilor au intrat o mulțime de alte persoane sus-puse din întreaga țară. În dosarul care s-a judecat la Judecătoria Craiova, printre părțile vătămate s-au aflat: directorul Hidroserv, Bogdan Florian Gorunescu, fostul șef al ISC Bistrița, Constantin Hada, fostul prefect din Buzău sau Maria Buleandră.

În alt dosar, în care pretindea că este Dan Șova, escrocul l-a păcălit și pe baronul PSD de Brăila, Bunea Stancu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *