Incredibilă răsturnare de situație în procesul Universității Craiova

Situația procesului Universității Craiova se complică pe ultima sută de metrii. Juristul Federației Române de Fotbal, Adrian Stângaciu păstrează misterul cu privire la prezența sa la procesul de miercuri de la Curtea de Apel București.


Situația procesului Universității Craiova se complică pe ultima sută de metrii. Juristul Federației Române de Fotbal, Adrian Stângaciu păstrează misterul cu privire la prezența sa la procesul de miercuri de la Curtea de Apel București.
„Am fost citat pentru termenul de pe 8 martie. Se mai pot întâmpla multe până atunci. Nu comentez pe marginea acestui subiect” a declarat în exclusivitate pentru Oltenia.info Adrian Stângaciu care în procesul dintre FRF și Universitatea Craiova este unul dintre martorii cheie.

El a adăugat faptul că la termenul trecut a fost prima dată când a fost citat și nu s-a prezentat și a spus că situația din cadrul acestui proces nu ar fi trebuit să degenereze „Atât Mititelu cât și Mircea Sandu sunt doi oameni colerici. În mod normal nu ar fi trebuit să se ajungă până aici.

Omerta la TAS și FRF

Încercând să elucidăm motivul absenței lui Stângaciu de la termenul trecut am adresat o întrebare Federației Române de Fotbal. În ciuda faptului că informația era publică, iar documente cu privire la aceasta existau la dosar „specialștii” în comunicare de la FRF au ales să se ascundă.

„Luând act de solicitarea dumneavoastră, vă informăm că Federaţia Română de Fotbal este o persoană juridică de drept privat şi nu există niciun temei legal potrivit căruia să vă putem comunica informaţiile solicitate. Procesul de transparență decizională se asigură prin raportări către membrii afiliați Federației în Adunările Generale anuale sau către reprezentanții afiliaților în ședințele lunare ale Comitetului Executiv.” se arată în răspunsul transmis de oamenii lui Burleanu către Oltenia.info.

La rândul lui, elvețienii de la TAS au urmat linia FRF și au spus că nu pot nici să confirme și nici să infirme prezența lui Stângaciu la ei.

A fost la procesul FRF cu Gaz Metan Mediaș

Mult mai relaxat, Adrian Stângaciu a dezvăluit în premieră motivul pentru care a lipsit data trecută. El a spus că a reprezentat FRF în procesul cu Gaz Metan Mediaș. El a absentat pe 7 februarie de la procesul privind dezafilierea Universității Craiova, aparent pentru a apăra interesele FRF la TAS în litigiul cu Gaz Metan Mediaș.

Pe 14 februarie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausane a decis să anuleze decizia luată de FRF privind depunctarea Gaz Metan Mediaș cu 3 puncte.

TAS nu e un o instanță de judecată

Decizia lui Stângaciu de a alege prezența la TAS în detrimanetul prezenței la Curtea de Apel București este controversată deoarece TAS nu este chiar o instanță de judecată. TAS este o curte arbitrală, un organism privat care ia decizii respectate de federațiile naționale de fotbal.
Aceste decizii sunt acceptate de federațiile naționale și membrii lor, cluburi de fotbal, în baza statutului și regulamentelor FIFA. TAS are denumirea pompoasă de Tribunal de Arbitraj Sportiv, dar în realitate are același statut ca și Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț.

O nouă amânare?

Răspunsul dat de Adrian Stângaciu ridică mari semne de întrebare cu privire la prezența acestuia miercuri 8 martie la procesul cu privire la dezafilierea Universității Craiova. Acest răspuns indică strategia FRF de a temporiza și tergiversa cât mai mult desfășurarea procesului.

Prezența lui Borcea, alt martor cheie, este de asemenea incertă dat fiind că el a reușit până acum să „fenteze” judecătorii de mai multe ori beneficiind și de sprijinul autorităților din sistemul penitenciar.

Este posibil ca răspunsul lui Stângaciu să indice și o posibilă excepție pe care echipa juridică a lui Sandu, Dragomir & Co să o ridice la termenul viitor, excepție care să facă imposibilă audierea martorilor. Este interesant de aflat motivul pentru care apărătorii lui Sandu fac tot posibilul pentru ca Stângaciu să nu ajungă să vorbească în fața judecătorilor.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *