Eroare medicală la Filantropia?

Doi pacienti au murit si alti patru au fost internati, vineri, la Terapie Intensiva in urma unor transfuzii de sange facute la Clinica de Hematologie de la Spitalul Filantropia din Craiova. Conducerea unitatii medicale a sesizat imediat politia si a cerut efectuarea unei

Doi pacienti au murit si alti patru au fost internati, vineri, la Terapie Intensiva in urma unor transfuzii de sange facute la Clinica de Hematologie de la Spitalul Filantropia din Craiova. Conducerea unitatii medicale a sesizat imediat politia si a cerut efectuarea unei anchete. Pana la aceasta ora nu se cunosc cauzele, dar nu este exclusa varianta enei erori medicale.
Decesul celor doi pacienti a survenit la scurt timp dupa o transfuzie de sange. Conducerea Spitalului Filantropia spune ca imediat dupa incident, a sesizat politia. A fost dispusa o ancheta interna sa se afle daca cele doua asistente medicale au respectat procedurile privind administrarea pungilor cu sange. Nu este exclusa insa varianta unei erori medicale.Conducerea unitatii medicale a mai precizat ca, de vineri noaptea, transfuziile de sange au fost suspendate la Spitalul Filantropia.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *