ANAF a pus sechestru pe autobuzele din Craiova

Autobuzele din Craiova sunt puse sub sechestru de fisc și de bănci pentru împrumuturi sau datorii

Autobuzele din Craiova sunt puse sub sechestru de fisc și de bănci pentru împrumuturi sau datorii ale SRL-ului care administrează transportul public urban.

Vehiculele noi ajung la ANAF, mașinile mai vechi și tramvaiele la BRD. Cam așa este împărțeala autobuzelor din Craiova în acest moment.

ANAF ia mașinile noi

Un număr de peste 20 de vehicule care aparțin RAT SRL din Craiova au ajuns sub sechestru impus de ANAF. Mașinile sunt puse gaj de la începutul lui 2015.

„Conform contractului de ipoteca mobiliara cu nr. 05/07.01.2015 autentificat de notar public Teodora Vladoianu din Craiova, jud. Dolj, se instituie drept de ipoteca asupra bunurilor mentionate, in vederea garantarii sumei de 14.963.331 lei” se arată în documentul prin care autobuzele din oraș au fost gajate către fisc.

Pentru că suma era prea mare, ANAF a luat sub gaj și câteva vehicule ale firmei de curățenie care să acopere gaura de la RAT Craiova.

BRD se alege cu rablele

Pentru alte 4,1 milioane de euro împrumutate în 2007 de la BRD Societe Generale, RAT Craiova a instituit gaj pe 38 de autobuze și 12 tramvaie. Interesant este faptul că în afară de autobuzele MAN cumpărate la 2 ani de la contractarea împrumutului s-a pus gaj și pe vehicule care la data semnării actelor aveau 10 ani vechime.

În caz că SRL-ul care asigură transportul în Craiova dă faliment, BRD se alege cu niște Mercedesuri vechi de 20 de ani care cel mai probabil nici nu mai circulă.

Datorii uriașe la RAT

RAT Craiova are datorii totale de 23,5 milioane de lei. Aceste datorii sunt de aproape 40 de ori mai mari decât profitul realizat de SRL-ul administrat de primărie.

Asta înseamă că, dacă nu ar mai produce datorii, firma ar ajunge să le achite în 10 mandate de primar.

Raportul datorii totale / cifră de afaceri nu s-a schimbat aproape deloc din 2012 până în 2015.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *