Autostrada Craiovei pe mâna unui incompatibil dubios

Omul de care se leagă speranțele oltenilor pentru o autostradă care să lege Craiova de București are probleme uriașe. Le-a făcut cu mâna lui. Greșala este a celor care au decis să-l numeasă într-o poziție atât de importantă fără să îi studieze cu atenție

Omul de care se leagă speranțele oltenilor pentru o autostradă care să lege Craiova de București are probleme uriașe. Le-a făcut cu mâna lui. Greșala este a celor care au decis să-l numeasă într-o poziție atât de importantă fără să îi studieze cu atenție profilul.
Ovidiu Flori a fost primar în Ișalnița. Localitatea cu 3770 de suflete a fost păstorită de Ovidiu Aurelian Flori vreme de 8 ani. Din 2008 în 2012 a fost vice-primar, iar din 2012 până anul trecut a fost primar. Am putea spune că trecerea de la statutul de edil al unei comune medii la cel de secretar de stat în Ministerul Transporturilor e o diferență atât de mare că partidul care l-a propus a avut un curaj deosebit. Asta nu e tot.

Declarat incompatibil de instanță

Pentru Ovidiu Aurelian Flori finalul carierei politice ar fi trebuit să vină în mai 2015 când Agenția Națională de Integritate a decis sec: „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 octombrie 2009 – 04 iulie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar (mandatul 2008 – 2012), respectiv cu cea de primar (mandatul 2012 – 2016), și funcția de administrator al S.C. SERVICII PUBLICE IȘALNIȚA S.R.L., încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.”

O lună mai târziu, în timp ce se pregătea intens pentru alegerile locale care se apropiau, Flori se ducea la Curtea de Apel Craiova și depunea o contestație la decizia ANI. Procesul se judecă repede, iar în noiembrie 2015, Ovidiu Aurelian Flori este declarat de magistrați incompatibil. În decembrie el depune recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Până în prezent nu a primit termen de judecată. Între timp el a câștigat un manat de primar.

S-a judecat cu el însuși

Aceasta nu ar fi cea mai arzătoare problemă a lui Flori. Cu puțin timp înainte de a termina povestea legată de administrarea firmei de cablu a Primăriei Ișalnița el a început un proces în care se judeca cetățeanul Flori cu primarul Flori.
Revenim în 2012. În iunie Ovidiu Flori devenea primar al comunei situate în apropierea Craiovei. În 6 septembrie el depunea la Judecătoria din Craiova o reclamație prin care cerea declararea nulității parțiale a Titlului de Proprietate nr. 289-48424 emis în 10.12.1993 de către Comisia Locală Ișalnița de Aplicare a Fondului Funciar.

Proces câștigat în 18 zile

Ne putem întreba de ce a așteptat Ovidiu Flori să conteste respectivul Titlu de Proprietate vreme de 9 ani. Am putea fi tentați să credem că a așteptat să devină primar. Dacă ne uităm la desfășurarea procesului suntem tentați să credem că acesta a fost motivul.

La numai 18 zile de la înregistrarea dosarului pe rolul Judecătoriei din Craiova acesta a primit termen. Un singur termen a fost de ajuns. Pe 24 septembrie 2012 magistrații decid faptul că reclamația este întemeiată și schimbă amplasamentul terenului care aparținea familiei Flori.

La dosar există documente despre felul în care s-a apărat Comisia Locală de Aplicare a Fondului Funciar Ișalnița în proces cu Primarul Ișalnița. Rămân de lămurit aspecte legate de felul în care proaspătul edil a reușit să obțină un termen la nici trei săptămâni de la depunerea dosarului.

Alt teren, alt proces, același primar

Câteva luni mai târziu, edilul din Ișalnița deschide un nou proces. Se dă în judecată direct: cetățeanul Flori Ovidiu Aurelian contra Comunei Ișalnița prin Primar. De această dată cere un teren de 306 mp situat în intravilanul comunei Işalniţa, strada Nicolae Iorga, nr. 63, jud. Dolj.
Din nou procesul este judecat în regim de maximă urgență. Nu a mai reușit să obțină o sentință în trei săptămâni, dar pentru zecile de mii de justițiabili obișnuiți să aștepte pe culoarele instanțelor ani de zile, cele șase luni care i-au fost necesare lui Flori să câștige procesul cu el însuși reprezintă un record.

La adresa respectivă funcționa deja firma Fanty Grup la care soția secretarului de stat de la Transporturi este asociată.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *