Scandal USR vs. PNL în Dolj

Scandalul dintre PNL și USR a început în Dolj ca o prefațare a viitoarei dispute electorale pentru desemnarea primarului din Craiova. 

Deputatul USR Adrian Prisnel a declarat săptămâna trecută că Partidul Național Liberal nu este o formațiune politică de dreapta. El a fost făcut cu ou și cu oțet de Mario Oprea, senatorul PNL care se află la al patrulea mandat. Acesta a spus că liderul USR este un „personaj de carton ascuns sub pătura civismului”, acuzându-l pe Pirsnel că este infiltrat misterios în politică și este îndoctrinat să facă scandal în parlament. 

În mod ironic, Prisnel i-a răspuns astăzi senatorului cu un mesaj postat pe pagina sa de socializare „În primul rând, țin să-i mulțumesc domnului senator că a sintetizat mesajele România TV, înțeleg că momentul USL nu a trecut în totalitate și preluarea mesajului PSD îi este încă în reflex.” a spus tânărul politician. 
Adrian Prisnel a ținut să reitereze în răspunsul adresat lui Oprea faptul că nu consideră că PNL este un partid de dreapta și își imaginează faptul că fără această etichetă liberalii nu ar putea să fie departe de PSD. Anterior, Mario Ovidiu Oprea atacase la baionetă USR „O structură artificială, de laborator, cu un traseu dubios încă din faşă, care n-are ideologie şi nici nu-şi doreşte una. Oferta USR emană infantilitatea unora ca domnul Prîsnel, care, după ce a învăţat să-şi lege şireturile, crede că se poate trage de şireturi cu oricine.” spusese senatorul PNL. 
Se bat pe locul 2

Conflictul dintre cei doi prefațează o luptă acerbă în campania pentru Primăria Craiova. Ambele partide cu simpatii de dreapta vor lupta cu disperare să scoată al doilea scor electoral din această competiție în condițiile în care PSD pare să câștige detașat pe baza rezultatelor înregistrate la alegerile generale de anul trecut. 

În aceste condiții Adrian Pîrsnel și Mario Oprea sunt doar doi dintre membrii de partid care se mută în poziții de luptă. În campania de la alegerile generale cele două partide nu s-au atacat, iar USR a smuls multe procente de la simpatizanții liberali. Non-combatul a fost cauzat de faptul că ambele formațiuni politice susțineau același premier – Dacian Cioloș și luptau împotriva aceluiași adversar – PSD. 
Au pierdut lupta cu PSD, dar PNL s-a văzut văduvit prin strategia non-combat de un număr mare de alegători care s-au dus spre USR. În Dolj, al treilea candidat la postul de deputat din partea PNL nu a mai reușit să intre în parlament, Mario Oprea a prins fotoliul de senator in extremis, iar USR a reușit să-l introducă pe Adrian Prîsnel la redistribuire. 
Cine sunt adversarii
Mario Ovidiu Oprea a lucrat șase ani ca inginer după care s-a apucat de politică. El a prins două mandate de consilier județean în Dolj, apoi trei mandate de senator. 
Claudiu Prîsnel este absolvent al prestigiosului Massachusetts Institute of Technology (MIT). Deși este licențiat în chimie a lucrat ca broker la diverse firme de investiții vreme de 4 ani, apoi și-a făcut o firmă și a încercat să pozeze în mic fermier.


Publicat în

în