Consilier Județean în situație disperată. A rămas fără cea mai importantă sursă de venit

Viața de politician nu este tot timpul roz. Un consilier județean de la Partidul Național Liberal a ajuns să trăiască din 650 de lei

Viața de politician nu este tot timpul roz. Un consilier județean de la Partidul Național Liberal a ajuns să trăiască din 650 de leipe lună după ce a divorțat.

Un caz inedit în Consiliul Județean Dolj s-a petrecut la scurt timp după alegerile locale. Marian Irinei a divorțat de soția sa Maria Laurenția și a pierdut astfel cea mai importantă sursă de venit. Dosarul a fost înregistrat de către fosta doamnă Irinei în data de 25 februarie 2016, iar după un termen de împăcare, judecătorii au decis să pronunțe divorțul în data de 16 iunie 2016, la câteva zile după alegerile în urma cărora soțul ei fusese ales consilier județean.

„Admite acţiunea formulată de reclamanta Irinei Maria Laurenţia în contradictoriu cu pârâtul Irinei Marian Ioan, astfel cum a fost precizată. Desface căsătoria încheiată la data de 24.07.2005 şi înregistrată în registrul stării civile al Primăriei Craiova, la nr.1163/2005, prin acordul părţilor . Dispune reluarea de către reclamantă a numelui purtat anterior căsătoriei, acela de STAN” au decis magistrații de la Judecătoria Craiova. Marian Irinei și Laurenția erau împreună de 11 ani.

Soția aducea bani în casă

Cu câteva zile înainte de pronunțarea divorțului, Irinei depusese declarația de avere și interese pentru a-și completa dosarul de candidatura la Consiliul Județean Dolj. El trecuse faptul că nu are venituri din salarii, nu are venituri din activități independente, nu are nimic de închiriat și nici nu a investit vreun ban care să-i aducă profituri.

Marian Irinei nu a înregistrat nici venituri din activități agricole și nici nu a încasat bani din premii ori jocuri de noroc. Singurii bani pe care Irinei îi aducea acasă erau cei încasați drept indemnizație de la Consiliul Județean Dolj. Această sumă este sub salariul minim pe economie – 7783 lei ceea ce reprezintă sub 650 lei pe lună.

Spre deosebire de soțul ei, Laurenția Irinei primea un salariu de 10.000 de lei de la o fabrică de pâine pe care o manageria și 3000 de lei sub formă de chirie de la un spațiu comercial din localitatea Filiași.

Nu a fost tot timpul sărac

Marian Irinei a lucrat în trecut la Guvern de unde s-a întors cu peste 33.000 de lei în 2014, în 2015 nu a mai încasat atât de mulți bani de acolo, iar apoi a plecat de la acest loc de muncă.

Banii câștigați în 2014 l-au ajutat pe Irinei să construiască o casă de 137 metrii pătrați în comuna Mischii. Aceasta se adaugă unei case de 220 mp în Balș, celor două apartamente și a spațiului comercial din Filiaș pe care familia Irinei le deținea împreună înainte de divorț. Nu știm exact cum s-au împărțit imobilele în urma divorțului, dar în cazul în care nu s-a angajat deja, Marian Irinei va avea o problemă serioasă în a-și întreține proprietățile.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *