Ascunde Consiliul Județean Dolj plățile către clienții politici?

Consiliul Județean Dolj încearcă disperat să facă orice este posibil pentru ca populația să nu afle care sunt contractele publice atribuite clienților politici. 

Consiliul Județean Dolj încearcă disperat să facă orice este posibil pentru ca populația să nu afle care sunt contractele publice atribuite clienților politici. După ce săptămâna trecută, secretarul general al CJ Dolj, Gheorghe Barbărasă a reușit să-l convingă pe inițiatorul proiectului, Isidor Răducea să retragă actul de pe ordinea de zi, astăzi, consilierii PSD au refuzat discutarea unei noi formule a acestei idei. 
Sătpămâna trecută, Răducea mulțumise colegilor de la PSD pentru că au dovedit înțelegere față de inițiativa sa și credea că urmează să reușască astăzi să treacă prin consiliu o formulă nouă de inițiativă. 
Surpriza sa a fost totală deoarece social-democrații prezenți la ședință nu au mai vrut să voteze. Ei au invocat faptul că este un volum mult prea mare de lucru pentru ca angajații Consiliului Județean să scaneze toate contractele de achiziții publice și să le facă publice. 
Este vorba mai ales de contractele cu sume mici care nu sunt publicate nici în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Aceste contracte, tocmai datorită numărului mare, reprezintă o valoare mare pentru bugetul CJ Dolj. Faptul că social democrații tergiversează publicarea lor întărește ideea că acolo s-ar găsi mai multe plăți către clienții politici, oameni de afaceri care susțin PSD în campanii cu bani și logistică. 
Isidor Răducea a fost păcălit de către colegii săi din Consiliul Județean „Deși tot mai multe primării și consilii județene din țară au făcut demersuri pentru a asigura o transparență în cheltuirea banului public, conducerea Consiliului Județean Dolj – PSD, a spus pas acestui demers, se pare că au de ascuns afacerile firmelor de casă abonate la banul public.” arată liberalul într-un comunicat publicat pe Facebook. 
El a confirmat motivația consilierilor PSD referitoare la volumul mare de muncă „Proiectul TRANSPARENȚĂ TOTALĂ ÎN ADMINISTRAȚIE inițiat de mine în data de 10.01.2016 nu a mai fost introdus la vot în plenul Consiliului Județean” a mai spus Răducea. 
„Nu este nevoie de HCJ pentru respectarea legii
Vicepreședintela CJ Dolj, Cosmin Vasile spune că nici vorbă de o tergiversare „Nu a existat o formă finală a acestei inițiative” a declarat social-democratul. El a adăugat că secretarul CJ Dolj a făcut o informare după discuția cu inițiatorul, dar că nu a existat o formă finală a proiectului.
Social democratul este de părere că oricum legea obligă publicarea contractelor în SEAP și nu este nevoie de o hotărâre de consiliu pentru a respecta legea existentă în ceea ce privește achizițiile publice.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *