Curtea de Apel Craiova dezincriminează abuzul în serviciu

Curtea de Apel din Craiova a început „grațierea” și „amnistia” înaintea tuturor. Cel puțin așa reiese din declarațiile date de un magistrat important în sistemul justiției.

Curtea de Apel din Craiova a început „grațierea” și „amnistia” înaintea tuturor. Cel puțin așa reiese din declarațiile date de un magistrat important în sistemul justiției.Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat că două persoane inculpate pentru abuz în serviciu şi condamnate în primă instanţă au fost achitate de Curtea de Apel Craiova. Decizia judecătorilor din Bănie a venit în urma deciziei Curţii Constituţionale (CCR) din iunie 2016.

„Pe decizia de neconstituţionalitate raportat la abuzul în serviciu, chiar am avut un rechizitoriu, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cred că sesizaserăm instanţa în 2015 sau 2014, a fost o soluţie de condamnare la nivel de judecătorie, la Curtea de Apel Craiova s-a dispus achitarea a doi inculpaţi. Este vorba de o decizie de luna trecută, cred, soluţie fundamentată pe decizia de neconstituţionalitate. Şi achitarea este o soluţie” a spus judecătoarea la bilanțul activității Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Ea a adăugat că mai sunt și alte dosare de abuz în serviciu care urmează același curs în cazul în care nu va interveni o schimbare legislativă.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *