CSU Craiova rămâne fără patron. Îl transferă DNA

Patronul echipei de fotbal susținute de Primăria Craiova a fost audiat la DNA într-un nou dosar de corupție.

Mihai Rotaru a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție împreună cu Anamaria Topoliceanu într-un nou dosar legat de retrocedări ilegale la ANRP. Potrivit unor surse judiciare citate de Digi 24, afaceristul a fost întrebat de procurorii anticorupție desăre o retrocedare care a produs un prejudiciu de 20 de milioane de euro.

Conform Agerpres, anchetatorii cercetează supraevaluarea unor terenuri din Bistrița-Năsăud. Valoarea lor ar fi fost mărită în mod artificial în beneficiul lui Mihai Rotaru și al Dianei Le Bomin, sora acestuia.

În dosar sunt audiate 15 persoane care au fost implicate în circuitul actelor la finalul cărora Mihai Rotaru și sora sa ar fi primit cu 20 de milioane de euro mai mult pentru terenul din Bistrița. Este vorba despre membrii ANRP, evaluatori, cesionarii drepturilor litigioase și, bineînțeles, beneficiarii banilor. Faptele s-au petrecut în 2009.

Este al doilea dosar în care patronul clubului de fotbal susținut de primăria Craiova este implicat. El mai este acuzat de procurorii DNA de faptul că a plătit mită 600.000 de euro fostului deputat Ioan Oltean pentru supra-evaluarea unui teren din Pitești.

Un alt dosar mult așteptat pentru Mihai Rotaru este cel legat de șantajarea patronului Universității Craiova, Adrian Mititelu, dosar în care există mai multe înregistrări ambientale și probe care arată faptul că a fost constituit un grup criminal organizat care urmărea preluarea brandului celei mai iubite echipe de fotbal din Oltenia prin acțiuni concertate de șantaj și amenințare.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *