Un politician din Dolj are mai mulți bani în cont ca Dan Voiculescu

Un cunoscut politician din Craiova are în cont un milion și jumătate de euro, bani care ar face invidios orice om de afaceri versat. Nu sunt mulți antreprenori care să aibă atâția bani lichizi.


Un cunoscut politician din Craiova are în cont un milion și jumătate de euro, bani care ar face invidios orice om de afaceri versat. Nu sunt mulți antreprenori care să aibă atâția bani lichizi.
Cu atâția bani în cont și cu firme care valorează de zece ori mai mult, Cornel Mondea face politică de plăcere. Conform ultimelor declarații de avere, el are în cont 5,8 milioane de lei și peste 250.000 de euro.
Atât în declarația de avere din 2015 cât și în cea din 2016 sumele sunt aproape identice semn că această sumă enormă este ținută de Mondea sub formă de „bani albi pentru zile negre”.

Afacerile mai tari ca politica

Aceste zile negre sunt destul de departe de fostul prefect de Dolj, actualmente consilier județean. El deține acțiuni în mai multe firme care activează în domeniul feroviar sau în jurul a ceea ce a mai rămas din Electroputere.
Soția sa Floarea Mondea deține lanțul de farmacii 3F din Craiova care are cifre de afaceri excepționale. De asemenea, trei spații comerciale ultracentrale cumpărate de la stat întregesc averea familiei Mondea.

Mai „bogat” ca Elena Udrea

Cu această sumă în cont, Mondea ar fi intrat direct pe locul al treilea în topul parlamentarilor cu cele mai mari lichidități. Acest top a fost întocmit de Gândul pentru legislatura 2012 – 2016 și era condus de departe de Sebastian Ghiță cu 48 de milioane de euro în conturi.
Locul 2 era ocupat de Verestoy Attila – 1,7 milioane de euro, urmat de Dan Voiculescu – 1,4 milioane de euro.
Pe locurile 4 și 5 se aflau Elena Udrea – 0.9 milioane de euro și Călin Popescu Tăriceanu – 0,85 milioane de euro.

A strâns un milion de euro în trei ani

Interesant este că majoritatea banilor au fost acumulați de Cornel Mondea în conturi în decurs de trei ani de zile. În 2012 el deținea 970.000 de lei în trei depozite la BCR și BRD conform declarației de avere depuse în momentul candidaturii pentru Consiliul Județean Dolj.
După trei ani, Mondea a adunat în conturi 5,8 milioane de lei și 251.000 de euro lichiditate pe care o deține și în momentul de față. Veiturile medii anuale ale familiei Mondea se cifrează la aproximativ 1 milion de lei.

Merge cu o rablă

Familia Mondea are în proprietate două mașini, un Audi A6 și un Volkswagen vechi de mai bine de zece ani de zile. Este posibil ca cele două mașini să fi rămas înscrise pe numele politicianului din neglijență, iar el în realitate să folosească mașinile înscrise pe numele firmelor pe care le deține.


Publicat în

în