Președintele PSD Dolj face caterincă de manifestanți

Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda și-a schimbat poza „cover” de la Facebook, motiv pentru simpatizanți să dea aproximativ 350 de share-uri și să reitereze în comentarii susținerea pentru guvernul Grindeanu. În fotografia prezentată de Manda sunt luați peste picior cei 60-70.000 de oameni care au demonstrat duminică seara contra PSD în Piața

Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda și-a schimbat poza „cover” de la Facebook, motiv pentru simpatizanți să dea aproximativ 350 de share-uri și să reitereze în comentarii susținerea pentru guvernul Grindeanu. În fotografia prezentată de Manda sunt luați peste picior cei 60-70.000 de oameni care au demonstrat duminică seara contra PSD în Piața Victoriei din București. 

Demonstranții au realizat un steag tricolor folosind hârtii roșii, galbene sau albastre luminate cu lanternele de la telefoanelor mobile. Steagul a avut partea albastră spre Statuia Aviatorilor și partea roșie spre Calea Victoriei. În imaginile care au apărut imediat în presă, culoarea roșie a fost dominantă. 

Acest lucru a fost speculat de către liderul PSD, Claudiu Manda. El a publicat o poză pe care sunt trecute procentele obținute de către PSD, PNL și USR în aceste alegeri. Manda a dorit să sublinieze că numărul celor are au votat PSD este mult mai mare decât al celor care demonstrează pe stradă. 

Deși, nucleul dur al PSD va fi încântat de gesul liderului de la Dolj, este posibil ca această fotografie să radicalizeze simpatizanții celorlalte partide și, mult mai important, persoanele care nu au o simpatie politică. În general, social-democrații au pierdut în multe momente tocmai din cauza unor aroganțe de acest fel. 

Gestul vine după ce Olguța Vasilescu a fost unul dintre liderii social democrați care au anunțat că doresc organizarea unei contra-manifestații, iar o serie de publicații au prezentat imagini cu autocare cu numere de Dolj care alimentau mitingul anti-Iohannis de la Cotroceni. 


Publicat în

în